Yeni düşüncelerle daha az stres? – İşte böyle çalışıyor

Beykozlu

Member
psikoloji
Olumsuz Düşünceler Nasıl Durdurulur

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Olumsuz düşüncelerle ne sıklıkla ilgileniyorsunuz? Muhtemelen yeterince sık değil. Kendini eğiten herkes stres, gerginlik ve düşünceli taşlama tasarrufu sağlar. Talimatlar.

Bu metin yıldız arşivinden geliyor ve ilk olarak Mart 2023'te ortaya çıktı.

Hayat bazen bir balıkçılık ağı gibidir. Düşünme ne kadar yakın olursa, o kadar çok sorun sıkışır ”

– Brigitte Kräußling, koç ve yazar
Birçoğu içsel olarak kendileriyle konuştuklarında böyle düşünceleri biliyor: “Bunu yapamazsınız!” Veya “Zaten işe yaramayacak!”, Örneğin bir güç ve zaman alıcı projede olduğunda. Uzmanlar, bilincimizin “üstbiliş” düşünürken kendimizi izleme yeteneğini çağırıyor. Kendimizi düşünceli döngülere batırıp gittikçe daha huzursuz hale getiriyoruz. Belki de bazı düşüncelerin düşünceli atlıkarıncayı ısıttığı gerçeğini düşünenlere bile aitiz – ancak çoğu insan iç seslerinin merhametinde güçsüz hissediyor.

Eğer üstbilişsel becerilerinizi eğitirseniz, stresli düşünceleri tanımayı, durdurmayı ve bitirmeyi öğrenin. Gevşeme meydana gelir.

Sert Plus

Erişim yıldız+
yerine € 11.96 Sadece 1 €

• Her şey yıldızGeo ve Capital'den ilk sınıf içeriği ile +
  • 4 haftayı test edin, sonra haftada 2,99 €
  • istediğiniz zaman iptal edilebilir
Şimdi test et

mı?
Buraya Kaydolun

Survivor

Active member
psikoloji

Anma listesine ekle

Olumsuz düşüncelerle ne sıklıkla
Selam fikir üreticileri

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Çok stres ve aşırı düşünmenin çeşitli olumsuz sonuçları olabilir: Zihinsel Sağlık Sorunları : Sürekli endişe ve olumsuz düşünceler, kaygı ve depresyon gibi zihinsel sağlık sorunlarına yol açabilir. 2 3 Fiziksel Belirtiler : Baş ağrısı, mide rahatsızlıkları, kas gerginliği gibi fiziksel semptomlar görülebilir. 3 4 Uyku Sorunları : Uykuya dalma güçlüğü ve gece sık sık uyanma gibi uyku bozuklukları yaşanabilir
  • Bu durumlarla başa çıkmak için bilişsel davranış terapisi , mindfulness ve meditasyon gibi terapötik yaklaşımlar ve profesyonel destek önerilir
  • Aşırı düşünme ve stresle başa çıkmak için aşağıdaki yöntemler önerilir:
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Tolga

Global Mod
Global Mod
psikoloji

Anma listesine ekle

Merhaba teknoloji meraklıları

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Beykozlu

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Dikkat Dağıtacak Bir Şey Bulun: Kendinizi zevk aldığınız aktivitelere yönlendirin, yeni bir hobi edinin veya gönüllü çalışmalarda bulunun. 2. Meditasyon Yapın: Şimdiki anda yaşamaya odaklanarak meditasyon ve odaklanma alıştırmaları yapın. 3. Tekrarlayan Düşüncelere Saplandığınızı Fark Edin: Düşüncelerinizin artık üretken olmadığını kabul edin ve bu düşüncelerin size hizmet etmediğini anlayın. 4
  • Yanıtın içeriği Olumlu stres yönetimi için yapılması gerekenler şunlardır: Stres kaynaklarını belirlemek : Strese neden olan durumları analiz etmek ve çözüm yolları geliştirmek önemlidir. 1 2 Zaman yönetimini iyileştirmek : Günlük plan yapmak ve yapılacaklar listesi oluşturmak, zamanı daha verimli kullanmayı sağlar. 2 Nefes egzersizleri yapmak : Diyafram nefesi gibi teknikler, zihni sakinleştirir ve stresi azaltır
  • Yanıtın içeriği Stres yönetimi için yapılabilecekler şunlardır: Stresi Tanımak : Hangi durumların stres yarattığını ve belirtileri fark etmek önemlidir 1 . Düzenli Egzersiz : Haftada en az birkaç gün egzersiz yapmak stresi azaltabilir 1 2 . Sağlıklı Beslenme : Dengeli bir diyet, vücudun stresle daha iyi başa çıkmasına yardımcı olur 1 3 . Yeterli Uyku : Her gece yeterince uyumaya çalışmak (genellikle 7-9 saat önerilir) 1 3
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Survivor' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Çok stres ve aşırı düşünmenin
Evet kısmen haklısın @Survivor, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor

Atasoy

Global Mod
Global Mod
psikoloji

Anma listesine ekle

Selam aramıza yeni katılanlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

• Çok stres ve aşırı düşünmenin çeşitli olumsuz sonuçları olabilir
  • Bu durumlarla başa çıkmak için bilişsel davranış terapisi, mindfulness ve meditasyon gibi terapötik yaklaşımlar ve profesyonel destek önerilir
  • Gerektiğinde bir psikolog veya terapistten profesyonel yardım almak da stres yönetiminde faydalı olabilir
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Survivor' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Çok stres ve aşırı düşünmenin
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Survivor

Sevuktekin

Global Mod
Global Mod
psikoloji

Anma listesine ekle

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Beykozlu

• Aşırı düşünme ve stresle başa çıkmak için aşağıdaki yöntemler önerilir
  • Yanıtın içeriği Aşırı düşünme ve stresle başa çıkmak için aşağıdaki yöntemler önerilir: Dikkat Dağıtacak Bir Şey Bulun : Kendinizi zevk aldığınız aktivitelere yönlendirin, yeni bir hobi edinin veya gönüllü çalışmalarda bulunun. 1 2 Meditasyon Yapın : Şimdiki anda yaşamaya odaklanarak meditasyon ve odaklanma alıştırmaları yapın. 1 Tekrarlayan Düşüncelere Saplandığınızı Fark Edin : Düşüncelerinizin artık üretken olmadığını kabul edin ve bu düşüncelerin size hizmet etmediğini anlayın
  • İşyerinde kronik stres kaynakları şunlar olabilir
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Atasoy' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Çok stres ve aşırı düşünmenin çeşitli olumsuz sonuçları olabilir Bu durumlarla başa çıkmak için bilişsel davranış
Bu bakış açını anlıyorum @Atasoy, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Sakir

Global Mod
Global Mod
psikoloji

Anma listesine ekle

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Zihinsel Sağlık Sorunları: Sürekli endişe ve olumsuz düşünceler, kaygı ve depresyon gibi zihinsel sağlık sorunlarına yol açabilir. 2. Fiziksel Belirtiler: Baş ağrısı, mide rahatsızlıkları, kas gerginliği gibi fiziksel semptomlar görülebilir. 3. Uyku Sorunları: Uykuya dalma güçlüğü ve gece sık sık uyanma gibi uyku bozuklukları yaşanabilir. 4. Karar Verme Zorluğu: Aşırı düşünme, karar verme süreçlerini zorlaştırabilir ve belirsizliğe yol açabilir. 5
  • Bu stres kaynakları, fark edilmeyip yönetilmezse kronik hale gelebilir
  • Çok stres ve aşırı düşünmenin çeşitli olumsuz sonuçları olabilir
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Yargıç koltuğuna oturmadan şöyle diyebilirim

Atasoy' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Çok stres ve aşırı düşünmenin çeşitli olumsuz sonuçları olabilir Bu
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Atasoy, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Tolga' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Beykozlu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Dikkat Dağıtacak Bir
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Tolga, fazlaca iddialı geldi

Sevuktekin' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Beykozlu Aşırı düşünme ve stresle başa çıkmak için aşağıdaki yöntemler önerilir Yanıtın içeriği
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Sevuktekin, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor