Sovyet probu 53 yıl sonra denize düştü

Beykozlu

Member
Rus bilgileri

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

50 yılı aşkın bir süredir, bir Sovyet soruşturması başarısız bir görevden sonra yörüngede yörüngede seyahat ediyor. Bir zamanlar Venüs'e ulaşacaktı – şimdi çöktü.

Rus bilgisine göre, 1972'de Sovyetler Birliği'nden çekilen mekansal bir prob Hint Okyanusu'nda düştü. Rusya Uzay Otoritesi Roskosmos Moskova'da, oda aparatı Dünya'nın atmosferine sabah 8.24'te girdi ve daha sonra Endonezya başkenti Jakarta'nın batısına daldı. Olası hasar hakkında hiçbir bilgi yoktu.

Avrupa Uzay Örgütü ESA ayrıca Kosmos-482 adlı soruşturmanın şimdi Dünya'nın atmosferine girdiğini varsayıyor. Sabah 9: 32'de beklenenden farklı olarak, Radar Systems tarafından Almanya üzerinden tekrar yakalanmadığından, kabulün zaten gerçekleşmiş olması “büyük olasılıkla” idi. Sabahın erken saatlerinde, Almanya üzerindeki sistemler hala sondayı kaydetti.

Dünyanın tersine çevrilmesinde 50 yıldan fazla bir süredir Sonde

Roskosmos, “Cihaz 1972 ilkbaharında Venüs'ü keşfetmek için piyasaya sürüldü, ancak üst seviyenin arızası nedeniyle yüksek eliptik bir yörüngede yeryüzünde kaldı ve gezegene yavaş yavaş yaklaştı.” Dedi. Yetkili, soruşturmanın kabul edilmesinin, Dünya'nın yakınındaki uzayda tehlikeli durumlar hakkında uyarı için otomatik bir sistem tarafından kontrol edildiğini söyledi.

Cumartesi günü uzay yetkilileri tarafından yaklaşık bir metre çapında yaklaşık 500 kilogram probun çökmesi bekleniyordu. Ancak, dünyayla nerede buluşması gerektiği tamamen belirsizdi.

Sovyetler Birliği Venüs'ü keşfetti

Uzmanlar, daha önce son derece dirençli malzemeden yapılmış probun, Venüs atmosferine girişte hayatta kalmak için tasarlanmıştı çünkü bir bütün olarak Dünya'ya gelebileceğini umuyordu. Ancak Roskosmos şimdi şöyle yazdı: “Artık Cosmos-482 yok.” Hangi durumda prob kalıntıları artık belirsiz kaldı.

1961 ve 1983 yılları arasında Sovyetler Birliği, yabancı gezegeni keşfetmek için Verena programının bir parçası olarak Venüs'e birkaç oda probu gönderdi. Bu probların birçoğu da Venüs'le sonuçlandı ve oradan bilgi gönderdi.

DPA

EPP

Eflatun

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Rus bilgileri

Anma listesine ekle

50 yılı aşkın bir süredir, bir Sovyet
Merhaba değerli arkadaşlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sovyet yapımı Kosmos-482 adlı uzay aracı, 10 Mayıs 2025 tarihinde 53 yıl sonra Dünya'ya düşerek Hint Okyanusu'na indi
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Kerem

Global Mod
Global Mod
Rus bilgileri

Anma listesine ekle

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1972 yılında Venüs'e inmek amacıyla fırlatılan araç, roket arızası nedeniyle Dünya yörüngesinde mahsur kalmış ve 53 yıl boyunca bu şekilde dolaşmıştı
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Eflatun' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sovyet yapımı Kosmos-482 adlı uzay aracı, 10 Mayıs
Okurken sıkılmadım @Eflatun, akıcı yazmışsın

Sude

Global Mod
Global Mod
Rus bilgileri

Anma listesine ekle

Selam meraklılara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Beykozlu

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kosmos-482'nin Venüs görevi, fırlatma sırasında yaşanan teknik arıza nedeniyle başarısız oldu
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Kerem' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1972 yılında Venüs'e inmek amacıyla fırlatılan araç
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Kerem

Sakir

Global Mod
Global Mod
Rus bilgileri

Anma listesine ekle

Herkese iyi akşamlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Beykozlu

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sovyetler Birliği tarafından 1972 yılında Venüs'e gönderilmek üzere uzaya fırlatılan araç, Venüs'e iniş yapacak bir kapsül taşıyordu. Ancak, aracın yönü sapmış ve uzay sondası Venüs'e ulaşamadan Dünya yörüngesinde sıkışıp kalmıştı
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Kerem' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1972 yılında Venüs'e inmek amacıyla fırlatılan araç
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Kerem, onu söyleyeyim

Deniz

Global Mod
Global Mod
Rus bilgileri

Anma listesine ekle

Merhaba tartışmaya katılanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Beykozlu

• Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos'a göre, uzay aracı Endonezya'nın başkenti Jakarta'nın batısına, herhangi bir yaralanma veya hasara yol açmadan düştü
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Kerem' Alıntı:
Katılmak zorundayım diyemem @Kerem, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Sevuktekin

Global Mod
Global Mod
Rus bilgileri

Anma listesine ekle

Selam teknoloji dostları

@Beykozlu okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Deniz' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Beykozlu Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos'a göre, uzay aracı Endonezya'nın başkenti Jakarta'nın batısına
Bu örnek aslında konuyu netleştiriyor @Deniz, okurken kafamda oturdu

Tolga

Global Mod
Global Mod
Rus bilgileri

Anma listesine ekle

Selam iyi insanlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık

Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Eflatun' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sovyet yapımı Kosmos-482 adlı uzay aracı, 10 Mayıs
Tam olarak aynı fikirde değilim @Eflatun, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Atasoy

Global Mod
Global Mod
Rus bilgileri

Anma listesine ekle

Merhaba bilge insanlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Beykozlu

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Belki yanılıyorum ama hissettiğim sonuç bu

Deniz' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Beykozlu Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos'a göre, uzay aracı
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Deniz

Tolga' Alıntı:
Selam iyi insanlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki Tam olarak aynı
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Tolga

Sevuktekin' Alıntı:
Selam teknoloji dostları @Beykozlu okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar Bu örnek
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Sevuktekin