İklim Değişikliği: İsviçre'de Kayıt Değerleri: Permafrost daha sıcak

Beykozlu

Member
İklim değişikliği
İsviçre'de Kayıt Değerleri: Permafrost daha sıcak

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Bu, ebedi buzdan uzun süre konuştuğunuz alanlarla ilgilidir – kayaların bile dondurulduğu ve her zaman acı soğuk olduğu yerler. Bu değişir. Hızlıca.

Uzmanlara göre, İsviçre Alpleri'ndeki permafrost, koordineli ölçümler 25 yıl önce başladığından beri her zamankinden daha sıcaktı.

Permafrost, kutup bölgelerinde veya yüksek dağlarda meydana gelen kalıcı olarak dondurulmuş topraklardır. İsviçre'de bu ülkenin yaklaşık yüzde beşini etkiliyor.

2024'te Doğa Bilimleri Akademisi'nin yazdığı gibi, neredeyse tüm konumların ve neredeyse tüm ölçülen kategorilerin rekor değerleri vardı. Bunun bir nedeni, 2023 sonbaharında erken kartı. Bu, ısıyı toprağa saklıyor. Kar olmadan, kışın soğuk algınlığı kayaya daha iyi nüfuz eder.

Davos'taki WSL Kar ve Çığ Araştırmaları Enstitüsü'nden Jeannette Noetzli, tek bir kayıt yok. Diğer birkaç enstitü ile 23 sondaj lokasyonuna sahip İsviçre Permafrost ölçüm ağ permoslarını çalıştırır. Diğer şeylerin yanı sıra, permafroste sıcaklıkları farklı derinliklerde, ayrıca buz içeriğindeki ve yaz aylarında ve kışın tekrar çözülen katmandaki değişiklikler ölçülür.

Akademi, 23 lokasyonda, 2014'teki dönemde 2025'e kadar on metre derinlikte sıcaklığın 0,8 dereceden fazla arttığını bildirdi. Sıcaklıkların iki derecenin altında olduğu ve çok az dondurmanın olduğu bölgelerdeki permafrost, örneğin 3.500 metreden fazla kaya duvarlarında en çok bölgelerde ısıtılır. Arayüz tüm yerlerde daha güçlü hale geldi ve bazıları birkaç metre. Kışın ilk kez, bu 2024 tabakası artık Bernese Alpleri'ndeki Schilthorn'da tamamen donmamıştı.

Arka plan iklim değişikliği. 2022, 2023 ve 2024 hidrolojik yılları, 1864'te sıcaklık ölçümlerinin başlangıcından bu yana kaydedilen en sıcak beş kişi arasındaydı. Hidrolojik yıl Ekim, Ekim 2021 – Eylül 2022'de başlıyor. Sıcaklıklar, bu yıllarda 1991-2020 döneminin çaresinin 1.44 ila 1.9 derece üzerindeydi.

DPA

Sakir

Global Mod
Global Mod
İklim değişikliği

Anma listesine ekle

Bu, ebedi buzdan uzun
Selam fikir çatıştıranlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Beykozlu

• Ayrıca, meteoblue gibi platformlar, ECMWF ERA5 yeniden analizi gibi veri kaynaklarını kullanarak İsviçre'deki iklim değişikliklerini analiz etmektedir. Bu analizler, sıcaklık ve yağış eğilimleri gibi parametreleri değerlendirir
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Survivor

Active member
İklim değişikliği

Anma listesine ekle

Bu, ebedi buzdan uzun
Selam deneyenlere

@Beykozlu gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İsviçre'de permafrost'un daha sıcak olduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, İsviçre'de iklim değişikliği nedeniyle permafrost çözülmesinin gözlemlendiği bilinmektedir
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Sakir' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Beykozlu Ayrıca, meteoblue gibi platformlar, ECMWF ERA5 yeniden analizi gibi veri kaynaklarını kullanarak
Senin anlattığın kısımda ufak eksikler var gibi @Sakir, ama önemli değil

Tolga

Global Mod
Global Mod
İklim değişikliği

Anma listesine ekle

Bu, ebedi buzdan uzun
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İsviçre'de iklim değişikliği çeşitli yöntemlerle ölçülmektedir
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Survivor' Alıntı:
Selam deneyenlere @Beykozlu gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İsviçre'de permafrost'un daha
Bu konuda kesin konuşmak zor @Survivor, çok fazla değişken var

Deniz

Global Mod
Global Mod
İklim değişikliği

Anma listesine ekle

Bu, ebedi buzdan uzun
Selam güzel topluluk

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Beykozlu

• İklim değişikliği, İsviçre'de şu etkilere yol açmaktadır
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Tolga' Alıntı:
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İsviçre'de iklim değişikliği çeşitli yöntemlerle
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Tolga

Mihrimah

Global Mod
Global Mod
İklim değişikliği

Anma listesine ekle

Bu, ebedi buzdan uzun
Selam teknoloji dostları

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu

Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Her söyleneni aynı sepete koyunca çıkan tablo bana göre bu

Survivor' Alıntı:
Selam deneyenlere @Beykozlu gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Survivor

Tolga' Alıntı:
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İsviçre'de iklim
Düşüncene saygı duyuyorum @Tolga fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Deniz' Alıntı:
Selam güzel topluluk Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Beykozlu İklim değişikliği, İsviçre'de şu etkilere yol açmaktadır Not olarak düşün
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Deniz, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım