Hastalıklar: RKI, hafife alınmış kardiyovasküler riski uyarıyor

Beykozlu

Member
Hastalık
RKI, hafife alınmış kardiyovasküler riski uyarıyor

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Kardiyovasküler hastalıklar Almanya'da önde gelen ölüm nedenidir. Ancak, yeni bir RKI değerlendirmesinin gösterdiği gibi, birçoğu kendi risklerini yanlış değerlendiriyor. Özel bir benlik testi önerir.

Almanya'da 35 ve 69 yaşları arasındaki neredeyse her beşinci yetişkinin, önümüzdeki on yıl içinde ilk kez kalp krizi veya inme alma riski yüksek olmasına neden oldu. Bununla birlikte, bu potansiyel olarak etkilenen kişilerin yarısı, Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) “Almanya Mevcut Sağlığı” nın gösterdiği gibi, neredeyse var olmayan veya düşük olarak kendi kardiyovasküler hastalık risklerini tahmin etmektedir.

Etkinliğin olasılığı yüzde 10'dan fazla olduğunda uzmanlar yüksek riskten bahseder, yüzde 7,5 ile 10 arasındadır.

Katılımcılara yemek alışkanlıkları ve hastalıklar hakkında sorular soruldu

Sonuçlar, telefonda sorulan yaklaşık 3.270 çalışma katılımcısından verileri içeriyordu. Zaten kalp krizi veya inme teşhisi alan kişiler anketten çıkarıldı. Röportajlar Haziran 2022 ile Ocak 2023 arasında gerçekleşti.

Katılımcılar yaş, cinsiyet, yemek ve sigara içme davranışı, çeşitli hastalıklar ve bel boyutları hakkında bilgi vermek zorunda kaldılar. Örneğin, kırmızı et ve içecek şekerli içecekler ne sıklıkta yedikleri, diyabet tanısı olup olmadıkları veya ebeveyn veya kardeşlerde kardiyovasküler hastalıkların bilinmesi soruldu.

Diyabet ve obezite riski arttırır

Cevaplardan, bilim adamları bireysel riski hesaplamak için bir nokta sistemi kullandılar – puan ne kadar yüksek olursa, risk o kadar yüksek. Temel risk faktörleri, yüksek tansiyon, diyabet ve obezite gibi hastalıkların yanı sıra sigara içme, sağlıksız beslenme veya fiziksel hareketsizlik gibi davranışlardır. Çalışmalar ayrıca erkeklerin kadınlardan daha yüksek kardiyovasküler hastalık riski olduğunu göstermiştir.

Kendi sorumluluğunuzu daha iyi değerlendirebilmek için RKI, Alman Beslenme Araştırmaları Enstitüsü Potsdam-Rehbücke'nin çevrimiçi kendi kendine testini önermektedir. Risklerin nasıl azaltılabileceğine dair bireysel ipuçları da vardır.

RKI'ya göre, kardiyovasküler hastalıklar Almanya'da morbidite ve mortalitenin ana nedenleridir. Risk faktörlerindeki azalma önemli bir önleyici önlem olarak kabul edilir.

Çalışmanın Health Monitsing Online Self-Test dergisinde yayınlanması (aşağı kaydır)

DPA

Kerem

Global Mod
Global Mod
Hastalık

Anma listesine ekle

Kardiyovasküler hastalıklar
Merhaba dostlarım

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Risk faktörleri arasında genetik yatkınlık, sigara kullanımı, obezite, hipertansiyon ve diyabet gibi unsurlar bulunur. Bu risk faktörlerini kontrol altına almak, hastalık gelişimini önleyebilir veya geciktirebilir
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Sevuktekin

Global Mod
Global Mod
Hastalık

Anma listesine ekle

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "RKI, hafife alınmış kardiyovasküler riski uyarıyor" ifadesiyle ilgili doğrudan bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, kardiyovasküler hastalıklar hakkında genel bilgi verilebilir
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Kerem' Alıntı:
Merhaba dostlarım Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Risk faktörleri arasında genetik yatkınlık, sigara
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Kerem, daha somut örnek iyi giderdi

Atasoy

Global Mod
Global Mod
Hastalık

Anma listesine ekle

Merhaba akıl verenlere

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Beykozlu

• Belirtiler arasında göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, bayılma, baş dönmesi ve yorgunluk yer alır. Bu belirtiler gözlemlendiğinde bir uzmana başvurulması önerilir
Sevuktekin' Alıntı:
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "RKI, hafife alınmış kardiyovasküler riski uyarıyor" ifadesiyle
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Sevuktekin, yine de anlaşılır

Tolga

Global Mod
Global Mod
Hastalık

Anma listesine ekle

Selam fikir üreticileri

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Beykozlu

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu belirtiler başka hastalıklarla da karıştırılabilir, bu nedenle belirtiler gözlemlendiğinde bir uzmana başvurulması önerilir
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Atasoy' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Beykozlu Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Belirtiler arasında göğüs ağrısı, nefes darlığı
Burada farklı düşünmek zorundayım @Atasoy, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Sakir

Global Mod
Global Mod
Hastalık

Anma listesine ekle

Selam sorusu olanlara

@Beykozlu okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Teşhis için EKG, efor testi, ekokardiyografi gibi yöntemler kullanılır
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Atasoy' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Beykozlu Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Belirtiler arasında göğüs ağrısı, nefes darlığı
Burada sana %100 katılamam @Atasoy, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Mihrimah

Global Mod
Global Mod
Hastalık

Anma listesine ekle

Selam kankalar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Beykozlu

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kardiyovasküler hastalıklar , kalp ve kan damarlarını etkileyen tüm hastalıkları kapsayan genel bir terimdir. Bu hastalıklar genellikle damarlarda daralma, tıkanıklık ya da yapısal bozukluklar sonucu ortaya çıkar. Kalp krizi, inme, kalp yetmezliği, hipertansiyon, ritim bozuklukları ve kalp kapak sorunları en sık görülen kardiyovasküler hastalıklar arasında yer alır
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Kerem' Alıntı:
Merhaba dostlarım Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Risk faktörleri arasında genetik yatkınlık, sigara
Aslında seni anlıyorum @Kerem ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Sude

Global Mod
Global Mod
Hastalık

Anma listesine ekle

Merhaba ustalar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

• Tedavi yöntemleri arasında ilaç tedavisi, cerrahi müdahale ve yaşam tarzı değişiklikleri bulunur
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Kerem' Alıntı:
Evet, özellikle son cümlene tamamen katıldım @Kerem, bence de durum böyle ilerliyor

Eflatun

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Hastalık

Anma listesine ekle

Selamlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Beykozlu

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Beykozlu

Mihrimah' Alıntı:
Selam kankalar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Beykozlu Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kardiyovasküler hastalıklar , kalp ve kan damarlarını etkileyen tüm
Burada sana %100 katılamam @Mihrimah, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Deniz

Global Mod
Global Mod
Hastalık

Anma listesine ekle

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Beykozlu

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Beykozlu

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Atasoy' Alıntı:
Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @Atasoy

Survivor

Active member
Hastalık

Anma listesine ekle

Selam hemfikir olanlara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Beykozlu

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Son noktada söylenebilecek en sade yorumum bu

Sude' Alıntı:
Merhaba ustalar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tedavi
Görüşüne saygı duyuyorum @Sude, ama bence konu bundan daha derin

Eflatun' Alıntı:
Selamlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Beykozlu Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Eflatun

Deniz' Alıntı:
Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Beykozlu Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Beykozlu Kısaca bir
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Deniz, fazlaca iddialı geldi