Düşünceler hakkında düşünerek daha az stres? – İşte böyle çalışıyor

Beykozlu

Member
psikoloji
Olumsuz Düşünceler Nasıl Durdurulur

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Olumsuz düşüncelerle ne sıklıkla ilgileniyorsunuz? Muhtemelen yeterince sık değil. Kendini eğiten herkes stres, gerginlik ve düşünceli taşlama tasarrufu sağlar. Talimatlar.

Bu metin yıldız arşivinden geliyor ve ilk olarak Mart 2023'te ortaya çıktı.

Hayat bazen bir balıkçılık ağı gibidir. Düşünme ne kadar yakın olursa, o kadar çok sorun sıkışır ”

– Brigitte Kräußling, koç ve yazar
Birçoğu içsel olarak kendileriyle konuştuklarında böyle düşünceleri biliyor: “Bunu yapamazsınız!” Veya “Zaten işe yaramayacak!”, Örneğin bir güç ve zaman alıcı projede olduğunda. Uzmanlar, bilincimizin “üstbiliş” düşünürken kendimizi izleme yeteneğini çağırıyor. Kendimizi düşünceli döngülere batırıp gittikçe daha huzursuz hale getiriyoruz. Belki de bazı düşüncelerin düşünceli atlıkarıncayı ısıttığı gerçeğini düşünenlere bile aitiz – ancak çoğu insan iç seslerinin merhametinde güçsüz hissediyor.

Eğer üstbilişsel becerilerinizi eğitirseniz, stresli düşünceleri tanımayı, durdurmayı ve bitirmeyi öğrenin. Gevşeme meydana gelir.

Sert Plus

Erişim yıldız+
yerine € 11.96 Sadece 1 €

• Her şey yıldız+ Geo ve Capital'den ilk sınıf içeriği ile
  • 4 haftayı test edin, sonra haftada 2,99 €
  • istediğiniz zaman iptal edilebilir
Şimdi test et

mı?
Buraya Kaydolun

Eflatun

Global Mod
Yetkili
Global Mod
psikoloji

Anma listesine ekle

Olumsuz düşüncelerle ne sıklıkla
Herkese merhaba

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Beykozlu

Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Atasoy' Alıntı:
Selam üretken insanlara Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Beykozlu Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur
Ben bu kadar ayrıntıya inmezdim @Atasoy, ama faydalı olmuş

Mihrimah

Global Mod
Global Mod
psikoloji

Anma listesine ekle

Merhaba araştırmacılar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Beykozlu

Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Eflatun' Alıntı:
Herkese merhaba Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Beykozlu Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum Ben bu kadar ayrıntıya inmezdim @Atasoy, ama faydalı olmuş
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Eflatun

Survivor

Active member
psikoloji

Anma listesine ekle

Selam bilenlere

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Beykozlu

@Beykozlu, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Mihrimah' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Beykozlu Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Mihrimah

Sevuktekin

Global Mod
Global Mod
psikoloji

Anma listesine ekle

Merhaba tecrübeli dostlar

@Beykozlu, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Konu ve cevapları birleştirince bence hissedilen ana şey bu

Survivor' Alıntı:
Selam bilenlere Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Beykozlu @Beykozlu, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Survivor

Mihrimah' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Beykozlu Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım Biraz sert
Bu yorumun beni ikna etmedi @Mihrimah, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

Eflatun' Alıntı:
Herkese merhaba Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Beykozlu Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum Ben bu kadar ayrıntıya
Haksız değilsin @Eflatun ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu