Çocukları mutlu edin?: Ebeveynler daha az memnun ama daha mantıklı hissediyorum

Beykozlu

Member
Çocuklar mutlu mu?
Ebeveynler daha az memnun ama daha mantıklı hissediyorum

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Çocuk sahibi olmak yorucu olabilir – bu ebeveynleri rahatsız edebilir ve yaşam memnuniyetlerini etkileyebilir. Ama aynı zamanda bir anketin gösterdiği gibi bir şeyler geri alıyorlar.

Ebeveynler daha az memnundur, ancak hayatta daha fazla anlam hissederler. Bu, “Evlilik ve Aile Dergisi” nde yayınlanan 30 ülkede temsili bir çalışmanın sonucudur. Köln Üniversitesi'nden MIT yazarı Ansgar Hudde, “Çocukları olanlar otomatik olarak yaşamıyor, bazen daha da memnun değil – ancak genellikle kendi hayatının yararlı ve değerli olduğu hissine sahip.” Dedi.

Ebeveynlerin ortalama olarak çocuksuzdan daha memnun olmaması, kadınlar için erkeklerden daha fazla uygulanır. Ve yine özellikle bekar veya hala çok genç olan kadınlar için daha yüksek eğitim nitelikleri yoktur veya kötü gün bakımı olan bir ülkede yaşarlar. Hudde, “Genellikle şöyle diyebilirsiniz: Ebeveynliğin özellikle zor olduğu yerlerde, bu memnuniyet pahasına,” diye açıkladı Hudde.

Çocuklarla yaşam mantıklı ve değerli olarak algılanır

Öte yandan, ebeveynlik ve yaşamdaki anlam arasındaki ilişki sosyo -ekonomik gruplara ve ulusal bağlamlara benzer: ortalama olarak, çocukları olanlar hayatlarını daha mantıklı ve daha değerli bulurlar.

Köln sosyolog Marita Jacob'un da dahil olduğu analiz, Avrupa Sosyal Araştırması'nın bir parçası olarak istenen 43.000'den fazla katılımcının verilerine dayanmaktadır. Çocuklu ve çocuksuz yetişkinlerde kuyu kalabasının iki merkezi bileşeni incelendi: yaşam tatminleri ve yaşamda anlam.

İskandinav ebeveynleri daha iyi

Araştırmacılar çarpıcı buluyor: İskandinav ülkelerinde çocuklar sadece ebeveynler için daha fazla anlam değil, aynı zamanda daha fazla memnuniyet anlamına geliyor. Huddes bunun için açıklama: “İskandinav ülkeleri genellikle oldukça çocuk dostudur. Birçok insan çocukları takdir ediyor ve çocuk bakımına çok iyi bakıyor. Örneğin İsveç'ten ebeveynlik ödeneği olarak da bir şey benimsedik.”

İskandinav hükümetleri uzun zamandır ebeveynleri hem finansal hem de zaman açısından ve her zaman eşitlik perspektifiyle rahatlatmaya çalıştılar. “Görünüşe göre bu meyve taşıyor.”

Alman ailesinin tanıtımının yeni bir ivme ihtiyacı var

Bu nedenle Hudde, çalışmanın sonuçlarının Alman siyaseti ile de ilgili olduğunu düşünüyor. “2000'lerin sonunda, birçoğu Alman aile politikasının İskandinav modeline dayanarak günlük bakım genişlemesi ve ebeveynlik ödeneği ile ne kadar ilerlediğine şaşırdı. Bugün bu salıncaktan neredeyse hiçbir şey kalmadı.”

Buna ek olarak, değişen bir zihniyet gösteriliyor – sadece hayatta eğlenmekle ilgili değil. “İnsanlar sadece eğlenmek istemiyorlar, aynı zamanda hayatlarının mantıklı olmasını istiyorlar. Onların ötesine geçen daha büyük bir şeye katkıda bulunuyorlar – ve birçoğu bunu ebeveynlikte buluyorlar.”

DPA

Eflatun

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Çocuklar mutlu mu?

Anma listesine ekle

Çocuk sahibi
Selam bilenlere

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Beykozlu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, ebeveynlerin mutluluğu kadar, mutsuzluğu da çocukları etkileyebilir. Ebeveynlerin mutsuzluğu ve tükenmişliği, çocukların ders başarısı, kendini ifade etme becerisi ve yetişkinlik dönemindeki ilişkilerinin kalitesi gibi alanlarda olumsuz sonuçlar doğurabilir
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Mihrimah

Global Mod
Global Mod
Çocuklar mutlu mu?

Anma listesine ekle

Çocuk sahibi
Selam maceraperestler

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ebeveynlerin, çocuklarının mutlu olması için uygulayabileceği bazı yöntemler şunlardır
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Eflatun' Alıntı:
Selam bilenlere Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Beykozlu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, ebeveynlerin mutluluğu kadar, mutsuzluğu da
Araştırmaların çoğu senin dediğini destekliyor @Eflatun, yine de takip etmek lazım

Tolga

Global Mod
Global Mod
Çocuklar mutlu mu?

Anma listesine ekle

Çocuk sahibi
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Beykozlu

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ebeveynlerin daha az memnun ama daha mantıklı hissetmelerine dair bir bilgi bulunamamıştır
Mihrimah' Alıntı:
Selam maceraperestler Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ebeveynlerin, çocuklarının
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Mihrimah

Sude

Global Mod
Global Mod
Çocuklar mutlu mu?

Anma listesine ekle

Çocuk sahibi
Merhaba arkadaşlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ebeveynlerin mutluluğu, çocuklar üzerinde olumlu etkiler yaratır
Eflatun' Alıntı:
Selam bilenlere Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Beykozlu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, ebeveynlerin mutluluğu kadar, mutsuzluğu da
Senin anlattığın kısımda ufak eksikler var gibi @Eflatun, ama önemli değil

Survivor

Active member
Çocuklar mutlu mu?

Anma listesine ekle

Çocuk sahibi
Merhaba teknoloji severler

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Mihrimah' Alıntı:
Selam maceraperestler Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ebeveynlerin, çocuklarının
Bu örnek aslında konuyu netleştiriyor @Mihrimah, okurken kafamda oturdu

Sakir

Global Mod
Global Mod
Çocuklar mutlu mu?

Anma listesine ekle

Çocuk sahibi
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Beykozlu

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu

Bir minik destek de benden gelsin istedim

Mihrimah' Alıntı:
Senin yorumun kadar yorumlar da önemli @Mihrimah, tartışma keyifli

Kerem

Global Mod
Global Mod
Çocuklar mutlu mu?

Anma listesine ekle

Çocuk sahibi
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Sude' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ebeveynlerin mutluluğu, çocuklar üzerinde olumlu etkiler yaratır Senin
Bence bu işin sosyolojik tarafı da önemli @Sude, göz ardı edilmemeli

Deniz

Global Mod
Global Mod
Çocuklar mutlu mu?

Anma listesine ekle

Çocuk sahibi
Selam heyecan arayanlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Beykozlu

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Mihrimah' Alıntı:
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Mihrimah, çünkü değişken çok fazla

Atasoy

Global Mod
Global Mod
Çocuklar mutlu mu?

Anma listesine ekle

Çocuk sahibi
Selam düşünce insanları

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Beykozlu

Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Survivor' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur Bu örnek aslında konuyu netleştiriyor @Mihrimah, okurken
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Survivor

Sevuktekin

Global Mod
Global Mod
Çocuklar mutlu mu?

Anma listesine ekle

Çocuk sahibi
Selam ilgi duyanlara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Beykozlu

Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Son söz değil ama son izlenim olarak bunu söyleyebilirim

Deniz' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Beykozlu Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü Bu kadar net
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Deniz, o zaman daha ikna edici olurdu

Atasoy' Alıntı:
Selam düşünce insanları Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Beykozlu Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım Bilimsel
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Atasoy

Kerem' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Kerem