Çağrı merkezi hizmetleri 2 yıllık hangi üniversitelerde var ?

Sude

Global Mod
Global Mod
Çağrı Merkezi Hizmetleri: Hem Stratejik Hem Empatik, Peki Nerelerde Okunur?

Merhaba forumdaşlar! :)

Hadi bakalım, konuyu biraz ciddiye alıp, bir o kadar da gülüp geçelim! Hepimiz bir şekilde çağrı merkezi ile bir işimiz olmuştur değil mi? Kimi arar, "Benimle ilgileniyor musunuz?" diye sorar, kimi de "Hadi ya, belki biraz daha beklesem çözülür" diyerek sabır taşını zorlar. Peki, çağrı merkezi hizmetleri hakkında ne kadar bilginiz var? Özellikle de bu bölümü hangi üniversitelerde okuyabileceğinizi hiç düşündünüz mü? İşte burada devreye kadınların ilişkiler odaklı yaklaşımı ve erkeklerin çözüm odaklı stratejik bakış açısı girecek! Hazır mısınız? O zaman başlayalım!

Erkekler Strateji, Kadınlar Empati: İkisi de Çağrı Merkezinde Olmazsa Olmaz!

Öncelikle, kadın ve erkeklerin çağrı merkezi hizmetlerine farklı bakış açıları sunduğunu kabul edelim. Erkekler bu işin stratejisini çözmeye odaklanırken, kadınlar ise her bir müşteri ile empati kurarak sorunlarını çözmeye bayılır. Erkekler, çağrı merkezi hizmetleri ile ilgili çözüm önerileri sunarken, "Şöyle yapalım, böyle çözülsün!" diyerek hızlıca çözüm bulur. Kadınlar ise "Ya, ben seni anlıyorum, ama gerçekten bu durumda nasıl hissediyorsun?" diyerek müşteriyle bir bağ kurar ve sorunu daha detaylı ele alır.

İşte bu iki yaklaşım, çağrı merkezi işinin ta kendisi! Bir yanda duygusal zekâ ve insan ilişkileri, diğer yanda hızlı çözüm ve strateji. İkisi de gerekli, değil mi? Ama en önemli soru şu: Peki, bu bölümü hangi üniversitelerde okuyabilirsiniz?

Çağrı Merkezi Hizmetleri 2 Yıllık Bölümü Nerelerde Var?

Biraz da işin eğitim kısmına geçelim. Eğer hem stratejik düşünme hem de empatik olma konusunda kendinizi geliştirip, bir yandan da ciddi şekilde müşteri hizmetleri sektörüne atılmak istiyorsanız, 2 yıllık bir çağrı merkezi hizmetleri bölümü tam size göre! Türkiye’de bu bölümün popüler olduğu üniversiteleri araştırdığınızda, karşınıza şu okullar çıkabilir:
- İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaş: İki yıllık çağrı merkezi hizmetleri bölümü konusunda oldukça köklü bir eğitim sunuyor. “Hızlı çözüm ve empatik yaklaşımla müşteri memnuniyetini nasıl artırırız?” sorusunun cevabını arayanlar burada!
- Hacettepe Üniversitesi: Müşteri hizmetleri sektörünün içinde barındırdığı stratejik yönleri de öğreten bir başka önemli üniversite. Burada, "Ne kadar çabuk çözüm üretirim?" sorusu, erkeklerin egemen olduğu bir alanda işlerken, "Beni anlıyor musunuz?" sorusu da kadınların güçlü olduğu bir alanda derinleşiyor.
- Anadolu Üniversitesi: Eğer çağrı merkezi hizmetlerini daha sosyal ve insani bir bakış açısıyla incelemek istiyorsanız, Anadolu Üniversitesi’nin sunduğu programlarla müşterilerinizi sadece dinlemeyi değil, onlarla bağ kurmayı da öğreneceksiniz.
- İzmir Ekonomi Üniversitesi: Hem strateji hem de ilişki yönetimi! İzmir’de çağrı merkezi hizmetleri bölümü okumak istiyorsanız, burası size göre. İleri seviye uygulamalar ve projelerle eğitimi tamamlayabilirsiniz.

Tabii, burada daha pek çok üniversite var, ama bu listeye baktığınızda, her birinin sunduğu eğitim, bir nevi "İstanbul’daki 7/24 açık çağrı merkezi gibi!" Kendinizi hangi açıdan geliştirmek isterseniz, o üniversiteyi tercih edebilirsiniz. Kadınlar “Güzel iletişim ve empati kurmak istiyorum”, erkekler ise “Hızlı çözüm ve stratejik düşünme becerimi geliştirmek istiyorum” dediğinde, herkes için farklı bir seçenek var!

Peki, Çağrı Merkezi Çalışanı Olmak Ne Kadar Zor?

Bazen aradığınız bir çağrı merkezi temsilcisi öyle bir empati kurar ki, sanki yıllardır tanıyormuşsunuz gibi olur. Diğer zamanlarda ise karşınızdaki kişi sizi bir robot gibi geçiştirir, “Bunu yaparsanız problem çözülür” der. O zaman da ne yaparsınız? Evet, evet! “İyi de, senin söylediklerinle çözülmez!” diye bağırıp bir türlü tatmin olamazsınız.

İşte tam burada, çağrı merkezi çalışanları devreye giriyor. Yani kadınlar o güzel empatik yaklaşımlarıyla, erkekler ise hızlı çözüm önerileriyle dengeyi sağlıyor! Yani çağrı merkezi çalışanlarının işi hiç de kolay değil. Hem stratejik olmalı, hem de insan ilişkilerini doğru yönetmeliler. İki yanda da başarıyı yakalamalılar! Zaten birini eksik yapmak, müşteriye fayda sağlamaz, ne de olsa!

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Peki, sevgili forumdaşlar! Çağrı merkezi hizmetleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Stratejik bir çözüm mü arıyorsunuz, yoksa empatik yaklaşımla mı daha iyi çözüm alıyorsunuz? Eğer siz de bir çağrı merkezi çalışanıysanız, çalışırken yaşadığınız en komik anıları bizimle paylaşmak ister misiniz? Hadi bakalım, yorumlarınızı bekliyorum! Hem kadınlar hem de erkekler için çağrı merkezi dünyası eğlenceli ve bir o kadar da zorlu. Şimdi sıra sizde! :)