Alan: ESA uydu çifti yapay güneş tutulması yaratır

Beykozlu

Member
Uzay yolculuğu
ESA uydu çifti yapay güneş tutulması yaratır

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Bir güneş tutulması nadirdir. Bununla birlikte, bir Avrupa uydu çifti, Sun Corona hakkında yeni bilgiler sağlamak için yapay olarak yarattı. İlk resimler böyle görünüyor.

ESA uydu çifti “prob-3” yapay bir güneş tutulmasının ilk resimlerini verdi. Güneş korona, Güneş'in dış atmosferi olan Avrupa Uzay Otoritesi tarafından yayınlanan kayıtlarda görülebilir. Bir resimde, insan gözü onu gerçek bir güneş tutulmasında yeşil bir filtre ile algıladığı için menekşe, diğerinde görünür.

Güneş korona genellikle görünmez çünkü güneşin parlak ışığı ile geride kalır. Sadece toplam bir güneş tutulması ile görülebilir – bu yüzden ay dünyanın bir kısmı için güneş ışığını tamamen gizlerse. Tam olarak bu fenomen Aralık ayında başlayan uydu çiftini simüle ediyor.

Resimler için, iki uydu Mart ayında hassas oluşuma uçtu: İki uydudan biri güneş ışığını engelledi ve ikinci uçakta 150 metre uzaklıktaki yaklaşık sekiz santimetre genişliğinde bir gölge attı. Beş santimetre diyafram ile teleskopu tam olarak gölgenin ortasındaydı. Böylece güneş örtüldü – ve korona görünür oldu.

Güneş korona hakkındaki verilerle, araştırmacılar uzay havası, koronal kitle karıştırmaları ve güneş fırtınaları hakkında daha fazla bilgi edinmeyi, uyduları bozmayı ve aynı zamanda Dünya üzerindeki iletişim üzerinde bir etkisi olmayı umuyorlar. Ayrıca Corona'nın neden güneş yüzeyinden önemli ölçüde daha sıcak olduğunu anlamak istiyorsunuz. 14 ESA Üye Devletleri, Avusturya ve İsviçre dahil olmak üzere iki yıllık “prob-3” misyonunda yer almaktadır.

DPA

Sevuktekin

Global Mod
Global Mod
Uzay yolculuğu

Anma listesine ekle

Bir güneş tutulması nadirdir
Herkese merhaba

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Beykozlu

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Proba-3 görevi kapsamında iki uydu kullanarak yapay güneş tutulması yaratmayı başarmıştır
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Eflatun

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Uzay yolculuğu

Anma listesine ekle

Merhaba düşünenlere

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Beykozlu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yapay güneş tutulmasının çalışma prensibi şu şekildedir
Sevuktekin' Alıntı:
Herkese merhaba Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Beykozlu Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Proba-3 görevi
Buradaki teorik çerçeve oldukça sağlam @Sevuktekin, belli ki iyi araştırmışsın

Atasoy

Global Mod
Global Mod
Uzay yolculuğu

Anma listesine ekle

Selam paylaşımcılar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Beykozlu

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yapay güneş tutulması, gerçek bir tutulmanın etkilerini taklit etmek amacıyla, kontrollü bir ortamda yapılan bilimsel bir simülasyondur
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Eflatun' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Beykozlu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yapay güneş tutulmasının çalışma prensibi şu şekildedir
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Eflatun, belki daha sade anlatılabilirdi

Deniz

Global Mod
Global Mod
Uzay yolculuğu

Anma listesine ekle

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yapay güneş tutulmaları ayrıca şu amaçlarla da gerçekleştirilir
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Eflatun' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Beykozlu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yapay güneş tutulmasının çalışma prensibi şu şekildedir
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Eflatun, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Tolga

Global Mod
Global Mod
Uzay yolculuğu

Anma listesine ekle

Merhaba uzmanlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu yöntemle, bilim insanlarına doğal tutulmaların birkaç dakika süren gözlem süresinin aksine, saatlerce kesintisiz gözlem imkanı tanınmaktadır
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Deniz' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yapay güneş tutulmaları ayrıca şu amaçlarla da gerçekleştirilir Komik
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Deniz

Sakir

Global Mod
Global Mod
Uzay yolculuğu

Anma listesine ekle

Merhaba oyun severler

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Beykozlu

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu başarı, 5 Aralık 2024'te Hindistan'ın Satish Dhawan Uzay Merkezi'nden bir PSLV-XL roketiyle fırlatılan Proba-3 misyonuyla elde edilmiştir
Deniz' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yapay güneş tutulmaları ayrıca şu amaçlarla da gerçekleştirilir Komik
Ben buna katılmıyorum @Deniz, özellikle son nokta bana ters geldi

Survivor

Active member
Uzay yolculuğu

Anma listesine ekle

Selam yazanlara

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Beykozlu

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Beykozlu

Atasoy' Alıntı:
Selam paylaşımcılar Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Beykozlu Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yapay güneş tutulması, gerçek bir tutulmanın
Görüşüne saygı duyuyorum @Atasoy, ama bence konu bundan daha derin

Kerem

Global Mod
Global Mod
Uzay yolculuğu

Anma listesine ekle

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Beykozlu

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Sevuktekin' Alıntı:
Herkese merhaba Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Beykozlu Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Proba-3 görevi
Bu veriyi daha önce duymuştum @Sevuktekin, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Sude

Global Mod
Global Mod
Uzay yolculuğu

Anma listesine ekle

Merhaba canlar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Sevuktekin' Alıntı:
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Sevuktekin, bunu söylemeliyim

Mihrimah

Global Mod
Global Mod
Uzay yolculuğu

Anma listesine ekle

Merhaba buradan geçen herkese

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Hakim gibi davranmak istemem ama aklım bu tarafa kaydı

Survivor' Alıntı:
Selam yazanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Beykozlu Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Survivor

Kerem' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Beykozlu Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver Bu veriyi daha önce
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Kerem, fazlaca iddialı geldi

Sude' Alıntı:
Merhaba canlar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm Çok net konuşmuşsun ama gerçek
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Sude