Twitter’ın kurucu ortağı ve eski CEO’su Jack Dorsey’den, Elon Musk’ın Twitter’ı alması hakkında müzikli tweet

Asian

Member
Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey, Elon Musk’ın şirkete liderlik etmek için güvendiği “tek çözüm” olduğunu söyleyerek, Tesla CEO’sunun toplumsal medya platformunu satın almasına takviye verdi.

Bugün paylaştığı bir dizi tweet’te Dorsey, Musk’ın Twitter vizyonuna yapabileceği katkılara değindi ve platformu “maksimum emniyetli ve geniş kapsamlı” yapma gayesinin hakikat olduğunu söylemiş oldu.

I love Twitter. Twitter is the closest thing we have to a global consciousness.

— jack
⚡
(@jack) April 26, 2022

Dorsey’in bildirilerinde Radiohead’den Everything In Its Right Place müziğine yer vermesi de dikkatlerden kaçmadı. Müziğin ismi, “Her şey yanlışsız yerde” formunda Türkçe’Ye çevrilebilir.

Kasım ayında CEO koltuğunu bırakan Dorsey, “Twitter, global bir bilince sahip olduğumuz en yakın şey” dedi.

Dorsey, “Prensip olarak kimsenin Twitter’a sahip olması yahut Twitter’ı yönetmesi gerektiğine inanmıyorum. Twitter, bir şirket değil, protokol seviyesinde bir kamu malı olmalı” dedi ve devam etti: “Lakin şirket olma meselesini çözmek için Elon güvendiğim tek tahlil. Şuurun ışığını yayma misyonuna güveniyorum. Elon’un azamî sağlam ve geniş kapsamlı bir platform oluşturma maksadı yanlışsız olanıdır.

Dorsey, mevcut Twitter CEO’su Parag Agrawal’ın da tıpkı vizyona sahip olduğunu ve bu niçinle şirketin dizginlerini Kasım ayında Agrawal’a devrettiğini söylemiş oldu: “Şirketi imkansız bir durumdan kurtardığınız için ikinize de teşekkür ederim. Bu yanlışsız yol… Buna tüm kalbimle inanıyorum.