Psikoz: Bir kadına yardım etmek istiyor ve hukuki durum konusunda umutsuzluğa kapılıyor

Beykozlu

Member
Mevcut bağlantıyı kopyala

Ayrıca bu metnin size okunmasını da sağlayabilirsiniz:

Cumartesi sabahı altı buçukta Ewa'yı* polisle tehdit ettim. Bahçemde oturuyor ve bir hayalete benziyor, bakışları sabit, gözbebekleri büyümüş. “Lütfen” diyor, “bir bardak su alabilir miyim?” Dudakları kuru ve çatlamış, vücudu zayıflamış. Kızı Natalja*, annesinin günlerdir pek bir şey yiyip içmediğini bana WhatsApp aracılığıyla yazdı.

Ewa akut psikozdan muzdariptir. Kendisi hayal görüyor ve kızı ve eski kocası tarafından zulme uğradığını hissediyor. Kaçacak bir yer arayarak sokaklarda dolaşıyor. Önümüzdeki haftalarda arayışı onu şehrin kadın temsilcisine, evsizler barınağına ve bize götürecek. Yakında o cumartesi sabahı olduğu gibi turkuaz çoraplar ve beyaz balerin ayakkabıları giymeyecek, gece yağmurda, ince yazlık elbisesiyle asfaltta çıplak ayakla yürüyecek. Artık yıkanmayacak. Kızı dört kez polisi, üç kez de sosyal psikiyatri servisindeki doktorları arayacak. Hepsi Ewa'nın ciddi şekilde hasta olduğunu ve yardıma ihtiyacı olduğunu söylüyor. Ancak kendisini ve başkalarını tehlikeye atmadığı için, iyi olduğunu iddia ettiği ve doğayı sevdiği için çıplak ayakla koştuğunu söylediği için psikiyatri kliniğine yatırılamıyor.

Bu yaz şunu öğreniyorum: Almanya'da insanların yanılgılara düşme, ortalıkta dolaşma, maddi olarak kendilerini mahvetme, sevdikleriyle ilişkilerini bozma hakları var.

Yıldız artı

Erişim yıldız+
yerine €11,96 sadece 1€

• Her şey yıldız+ GEO ve Capital'den birinci sınıf içerikle
  • 4 hafta boyunca test edin, ardından haftada 2,99 €
  • herhangi bir zamanda iptal edilebilir
Şimdi test edin

mısınız?
Buradan kaydolun

46/2024 tarihinde yayınlandı