SeLMaN
Active member

Paulo Rossi
Birçoğunun başına gelmiştir: Birkaç yıl sonra, yorgunluk bir komedyenin hicvinin silahlarını ortaya çıkarır. Bu nedenle, efsanevi ilk çıkışından kırk yılı aşkın bir süre sonra tüm zamanların şampiyonu olan Paolo Rossi’ye büyük hayranlık duyuyorum: yanlış, dağınık, zeki ve kültürlü.
Yanlış ben – gelecek için, geniş bir repertuar gelecek yıl için duyurulan yeni bir işi beklerken (ve her zaman Agidi ile, ayrıca bu orijinal prodüksiyonla) taşıdığı gösteridir (1 Nisan Ostellato’da (Fe), Bologna 5 Duse’de, 2 Temmuz Pergine’de) çok iyi ve güvenilir müzisyenler Emanuele Dell’Aquila, Alex Orciari, Stefano Bembi ile. Bu, stand-up, kabare ve tiyatro/tiyatro dahil olmak üzere diğer çalışmalarının temasının bir varyasyonudur; burada, rol yapmıyormuş gibi basit, doğrudan, komik ve halkla etkileşimli öyküler ve anekdotlar örer ve üst üste bindirir. eski zamanlarda .
Profesyonellik, zanaat ve yeteneğin bir karışımı olan bu canlılığın birkaç gece önce Milano’daki Teatro Gerolamo’da, canlılığını ve Rossi için alışılmadık ilgi odağını yeniden keşfeden Milano tiyatrosunun tarihi bir yerinde fark ettim, çok daha geniş izleyiciler tarafından kullanılıyordu. (salon yaklaşık yüz kişilik olacak). Yine de Gerolamo, tam da bu suç ortaklığı ve halkla olan yakınlığı nedeniyle mükemmel bir boyut olduğunu kanıtladı ve sonunda halk da Baptist kılığında encores’ta sahne aldı.
Neredeyse bir buçuk saat içinde, Paolo Rossi’nin kendini ve müzisyenlerini vaftizler, düğünler, cenazeler, doğum günleri için tanıttığını ve ardından günlük ara sözlere kaydığını gösteren en iyi mizahı akıyor: ateşin ardından mangaldan kutsal hac yolculuğuna. Compostela’lı Santiago ama bazilikadan başlayıp ona yaklaşan hacılar için mistik sürprizi bozan, müzisyenleriyle oyunları, seyircileriyle baş başa, kendisine İncil’i okuyup okumadığını soran Yehova şahitlerinin hikayesi ve o da ” ve Shakespeare okudun mu?” Politik doğruculuğa karşı bölüm, “Black Masks” şirketinin akşamları hakkındaki hikayeyle çok eğlenceli, alkışlayan ve eğlenen Senegalli seyirciye Ray Charles ve Steve Wonder’ın buluşup birbirlerinin omuzlarında ağlayan şakasını anlatıyorlar. “çok şükür körüz, biz de siyah olsaydık bir düşünün”.
Siyasi hiciv yalnızca Berlusconi’ye (kendisi için tüm yemekleri aynı soyunma odasında yediği zaman: Forza Italia’ya karşı tek gerçek eylemi) ve Demokrat Parti’ye ve Birlik partilerine (Alçakgönüllülük, nem, .. ..) ‘brivi manu’ kitaplarından birinin ödendiği yer. Son olarak, Maestro Enzo Jannacci’ye bir şarkıyla (bunun doğru olup olmadığını merak ediyorum) ve birçok anekdot. Ve sonunda, seyirciler ona ayakta, şükran ve kahkahalarla teşekkür ediyor.
Etiketler: Agidi, Agis, Milan Belediyesi, Paolo Rossi, Piccolo Teatro, Theatre of Rome, Teatro Gerolamo, Teatro Stabile of Turin
Kategorilenmemiş | Yorum yok “