Ofiste bir köpek mi? Kesinlikle! Hayır, kesinlikle hayır! Bir profesyonel ve kontra

Beykozlu

Member
Artıları ve Eksileri
Ofiste köpekler?

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Bazıları için, işyerindeki köpekler atmosferi geliştirir, diğerleri için alerjik reaksiyonları tetikleyen kokuşmuş dört ayaklı bir arkadaştır. Yazarlarımız da farklı.

Yıllarca, bir çalışan köpeğini işyerine getirdi – sonra patronu yasakladı. Düsseldorf Eyalet İş Mahkemesi şimdi yönetici ile anlaştı. Bu mevcut davayı ofis ve kontra ofis boiss için tekrar yayınlama fırsatı olarak kabul ediyoruz.

Pro: Köpekler neden işyerinde iyi bir fikirdir?

Aslında köpeklerin henüz işyerinde reçete edilmediğine garip. Çünkü masa tenis tabaklarından ve yeşil bitkilerden çok daha fazlasını yapıyorlar, kanepeler ve içecek dağıtıcılardan daha fazlası. İlk ofisimde Emma ve Willi oturuyor, kabarık ve iyi davranıyorlardı. Diğer tüm ofislerde, Lyra yanımda, açık ve kendi kendine yetecekti. Az ya da çok eğitimli köpekler hakkında yazıyorum. Isırmayan ve endüstriyel halıya işemeyen köpekler. Bu köpekler ruhu yumuşatıyor. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış ve sevinçle karşılandığımızda hissedilir. Çalışmalar, köpeklerle temasın kan basıncını ve kalp atış hızını düşürdüğünü göstermektedir. Bağlayıcı hormon oksitosin salınır. Beyin aktivitemiz artar, daha rahat ve özenli, konsantre ve daha yaratıcıız. Birinci.

Köpekler nefes egzersizleri gibi davranır

İkincisi, böyle bir hayvan düzenli olarak dışarı çıkmalı ve aslında yapmalıyız. Sadece unutuyoruz. Ne sıklıkla lanet ederim çünkü bir metin bitmeli ve lyra kapıda çizilir. Daha sonra iki sokakta mola vermenin ne kadar doğru olduğunu hissediyorum. Ağaçların altına girmek. Başvurularla ilgili hiçbir şey şüpheleyen bu köpek gibi düşünceleri serbest bırakın: Bu tür anlarda, aniden bana görünen strese geçici bir mesafe kazanıyorum. Köpekler nefes egzersizleri gibi görünüyor: Baş ve vücudu tekrar bir orana ve küçük, önemsiz varlığımıza koydular. Ve oh, git, çılgın sağlıklı: Köpekler yazıcı ve kantinden daha fazla mermi almamıza izin verin.

07 Eylül 2024.11: 17

sıcaklık
Evcil hayvanlar ayrıca sıcak günlerde korumaya ihtiyaç duyar: Bir veteriner ipuçları verir

Üçüncüsü ve ne kadar seviyorum: Köpekler bize gerçekte kim olduğumuzu gösterir. Çünkü köpek tekerleklerinin bildiği gibi, iç deneyimimize giderek daha fazla tepki veriyorlar. Özellikle ofis bağlamında, bazılarının kabul ettiği profesyonel rollerin arkasında neler olduğunu gözlemlemek güzel. Bölgemdeki köpekler hiyerarşilerde hiçbir şey vermedi. Köpekler birinin sıcak olup olmadığını koklar. Birinin sadık bir şekilde davranıp davranmadığı. Birinin üzgün olup olmadığı, gülse bile. Master düşünce çünkü ofis kulelerinden kaç tane atlama köpekler tarafından önlendi: Ve ben öldüğümde seni kim besliyor? Kesinlikle çok.

Beklenmedik derecede iyi sonuçları kışkırttılar

Ve son olarak, işteki köpekler bir Joker gibi bir şey. Arada sırada müdahale ederek beklenmedik bir şekilde iyi sonuçları kışkırtıyorlar. Telefonda konuşurken havlıyorlar. Bir Haberdayken kabloya karışın. Veya daha zor. Lyra neredeyse bir süper modelle röportajı havaya uçurdu. O kadar kötü bir şekilde osurdu ki, Berlin Çatı katının çok küçük gardırobunda havayı durdurmak zorunda kaldık. İnanılmaz derecede garip olsa bile bunun için özür dilemek istiyorum: Köpeği başkent medeniyet sirkinin ortasına getirmek iyi bir ruh hali veriyor.

Contra: Köpekler neden işyerinde iyi bir fikir değil

Ben başlamadan önce yıldız Köpekleri seven bir editörüm vardı. Bunun için insanlarla çok az şey yapabilirdi. Sık sık Alman Çobanını ofise getirdi – havlayan, insanlara atlayan, elini yaladı ve kasıklarına koklayan büyük bir erkek. Ya da sadece yere ve önünde, ağzından, ayrıca yağmurlu günlerde kürkten yattı. Editoryal ekibindeki herkes bunu sevmedi.

Bazıları sessiz kaldı ve köpeğin önünde dondu

Editöre giren herkes -chief ofisinin köpeğin nasıl tepki vereceğini asla bilmiyordu. Bazen uzanmaya kaldı ve sadece yorgun, o zaman şanslıydın. Ancak, sık sık atladı ve yukarıda belirtilen diğer tüm şeyleri yaptı. Eğer bu olursa, editör -hefief asla köpeğini suçlamaz. Bunun için çalışana kötü baktı-fail-kurban tersine dönme vakası. Köpeklerden korkan veya onlara alerjisi olan meslektaşları odanın üstesinden gelmek zorunda kaldılar. Bazıları köpeğin önünde sessiz kaldı. Bu, aksine, ona ilham vermek için daha fazla görünmesine izin vermedi.

Yine de, kimse bir şey söylemeye cesaret edemedi, sonuçta patrondan köpekti. Tabii ki bu aşırı bir durum ve her köpek farklı. Bazıları güzel, bazıları komik, bazıları aptalca, insanlar gibi. Ve özellikle küçük, yaşlı köpekler günün yarısı boyunca sepette. Ancak bu, iş yerindeki meslektaşlarına korku veya alerji almaz. Bu yüzden ofisteki köpeklere karşı kategorik olarak karşıyım. İlgili bir düzenleme nasıl uygulanmalıdır? Sadece tatlı, sevgi dolu, kokulu köpeklerin çalışmasına izin verilir mi? Hizmet almadan önce bir koku ve karakter testi? Zorlu.

Sırada ne olurdu: kediler, muhabbet kuşları, hamsterlar, kobaylar?

Açık bir hayır, köpek için bile işleri kolaylaştırır. Çünkü, ofiste bir günün onu tanıdık çevresinde evde kalmaktan, bir yürüyüş yürümekten veya dışarıda oynamaktan daha mutlu ettiği henüz kanıtlanmamıştır. İş iş, özel özeldir. Ve sırada ne olurdu? Ofiste kediler? Wellentche, hamster, kobay? İş yerinde küçük bir hayvanat bahçesi? Bazıları kesinlikle bunu ister. Beni rahatsız etmeyi ve işten vazgeçmeyi tercih ederim.

Corona iken bir köpek satın aldıysanız, evde emekli oluncaya kadar çalışmak için, ofisteki köpek yasağı elbette sizin için organizasyonel bir sorun olabilir. Çözüm çok basit olurdu: Ev ofisindeki köpekler-bunu kalbimden destekleyeceğim. Nerede imzalamalıyım?

Not: Bu makale ilk olarak 10 Temmuz 2024'te yayınlandı. Bu arada, yazarımızın orospu Lyra maalesef öldü. Lisa Frieda Cossham onu çok özlüyor ve bu özel ilişki hakkında yazdı.