Meme kanseri: Her iki memesi de alındı. Silke Kress kadın olmak üzerine

Beykozlu

Member
Yeni bir tanede yıldızserisinde toplumun her kesiminden insana kadın ya da erkek olmanın, trans olarak yaşamanın ya da herhangi bir cinsiyete ait hissetmemenin onlar için ne anlama geldiğini soruyoruz. Cinsiyet duygumuzu neyin şekillendirdiğini bulmak için yola çıktık. Bugün Silke Kress bize göğüssüz yaşamanın nasıl bir şey olduğunu anlatıyor.

kaydeden Lisa Frieda Cossham

Silke Kress 52 yaşında ve Kulmbach'ta yaşıyor. Eski ameliyathane hemşiresinin kanser teşhisi nedeniyle önce bir göğsü, daha sonra da ikinci göğsü aldırıldı. 2019 yılında Pembe Kurdele organizasyonu aracılığıyla meme kanseri destek grubu kurdu. Bugün Silke Kress eşiyle birlikte kendi mesleki terapi uygulamalarında çalışıyor.

Eski Doğu Almanya'da büyüdüm. O zamanlar tüm sınıf arkadaşlarım ve arkadaşlarım bukle takıyordu. Bir süredir trendi izliyorum, tıpkı her zaman her şeyi ilk izlediğim gibi. Sonra gençliğimin nimetini perma yaptırmak için bir fırsat olarak değerlendirdim. Annem bunun bedelini ödedi. Kuaför telleri büküp bukle maşasına çekti. Saçlarım omuz hizasındaydı ve bigudiler çıktığında daha kısa görünüyordu. Çok güzel buklelerim vardı. Bu hoşuma gitti, ilk defa kendimi genç bir kadın gibi hissettim. Bu şekilde değişebilmem, kadın olmanın benim için anlamıdır.

Daha sonra saçlarımı çok kısa kestirdim. Ne zaman bir yere, yeni bir işe falan gitsem, insanlar şöyle diyordu: Annie Lennox'a benziyorsun. Üzerinde deri ceketi vardı ve gayet normal görünüyordu, bu hoşuma gitti. Kılık değiştirmiş değildi, kendisiydi. Ve bu konuda giderek daha başarılı oluyorum. 50. yaş günümden beri elbiseler giyiyorum, bu daha önce yapmadığım bir şey. Başkalarının ne düşündüğü ya da söylediği umurumda değil. Uzun zamandır olmadığım o kadın gibi olmak istiyorum.

Haberler İçin Takip Edin

Reklamsızdır ve istenildiği zaman iptal edilebilir

?