Luci van Org “Çünkü ben bir kızım” şarkısını söyledi: Bugün böyle hissediyor

Beykozlu

Member
Bunda yıldızserisinde toplumun her kesiminden insana kadın ya da erkek olmanın, trans olarak yaşamanın ya da herhangi bir cinsiyete ait hissetmemenin onlar için ne anlama geldiğini soruyoruz. Cinsiyet duygumuzu neyin şekillendirdiğini bulmak için yola çıktık.

kaydeden Lisa Frieda Cossham

52 yaşındaki Luci van Org, 1994'te “Girls” adlı hit parçanın müziklerini yapan “Lucilectric” grubunun solistiydi: “Tartışma dostum, çünkü yine de kazanacağım çünkü ben bir kızım.” o zamanlar herkesin duyduğu ve herkesin bildiği nakarattı. 1990'ların kız marşı cinsel özgürlükle ilgilidir; Kendi kaderini tayin etme ve eşitlik temaları şarkıcının sanatsal çalışmalarında işliyor. Bugün Luci van Org mümkün olduğunca sık olarak İskoçya'daki evinde yaşıyor ve çalışıyor. Uzun yıllardır “In aller Friendship” ve “WaPo Bodensee” gibi ARD dizileri için roman ve senaryolar yazıyor. Ayrıca bugün hala müzik yapıyor. Geçen yıl zorlu çocukluğunu ele aldığı “Beşimiz, Ben ve Ölüler” adlı kısa romanı yayımlandı (Outbird Edition). Luci van Org evli ve yetişkin bir oğlu var.

Bir arkadaşımın kasetçalarında “The Cure” şarkısını ilk duyduğum zamanı hatırlıyorum. Robert Smith'in sesine anında aşık oldum. Sonra şişman olduğunu gördüm. Evde bana her zaman şişman hanımefendi denirdi. Bugün fotoğraflara baktığımda şunu düşünüyorum: Hiç de şişman değildim. Robert Smith'in zayıf görünmemesi beni rahatlatıyordu. Sahnedeyken hala büyüsü vardı! Kalın gözlüklü ve at kuyruklu, alay edilen bir kızdan, kaba makyaj yapan, sert kontakt lensler çok acıttığı için çoğunlukla gözleri kırpışan bir Yeni Dalga kızına dönüşmem iki ayımı aldı. Bir anda erkekler de beni fark etti ve kız olmanın da avantajları olduğunu fark ettim. O zamanlar on bir yaşındaydım.

Çocukluğumu zar zor atlattım. Eğitimli orta sınıf bir evde, hümanist bir lisede, Biedermeier mobilyalarında, Käthe Kruse bebeklerinde büyüdüm. Ancak bebekler orada durduğunda duvarlara da kan sıçrayabilir. Biedermeier mobilyalarının odada olması durumunda kapılar da tekmelenebilir. Aile içi şiddet hayatın her alanında ortaya çıkabilen bir sorundur.

Haberler İçin Takip Edin

Reklamsızdır ve istenildiği zaman iptal edilebilir

?