Kuru öksürük: Yazarımız öksürüğünün nedenini nasıl buldu?

Beykozlu

Member
Etkilenenler yıllarca kuru öksürüğe sahip olabilirler ve buna neyin sebep olduğunu bilmeyebilirler. Yazarımız ayrıca semptomlarının nedeninin bronşlarda veya akciğerlerde değil, tamamen başka bir yerde olduğunu keşfetti.

Bu metin Haberler arşivinden alınmıştır ve ilk olarak Mart 2024'te ortaya çıkmıştır.

Öksürük yedi yıl önce kışın başlamıştı. İlk başta bunun kalıcı bir soğuk algınlığıyla ilgili olduğunu düşündüm. Geriye dönüp baktığımızda, bu bir tetikleyici olabilir ama kesinlikle sebep değil. Beş yıldan fazla bir süre bunu aradım ve ne tıbbi çalışmalarım ne de tıbbi deneyimlerim bana pek yardımcı olmadı. Öksürük birkaç ay devam edince bunun ailevi bir sorun olduğunu düşündüm. Annem tüm hayatı boyunca öksürüyordu ve büyükannem de bu hastalıkla yaşlanmıştı.

Saldırılar giderek daha şiddetli hale geldi. Bazen durmuyor, yüzüm kıpkırmızı oluyor, yanaklarımdan yaşlar akıyor, bazen de kusacak gibi oluyorum. O zaman insanlar benden enfeksiyon kapmaktan korkarlardı. Korolarda sesim sıklıkla çatallanırdı. Uzun süre özgürce konuşmak zorunda kalacağım durumlardan korkuyordum. Bir defasında bu olay gerçekleştiğinde bir talk showun konuk panelinde oturuyordum. “Bay Albrecht, ağlamanız gerekiyor mu?” Az önce bana bir soru soran gözle görülür şekilde kafası karışmış bir sunumcu sordu. Yaklaşan öksürük nöbetini umutsuzca kontrol etmeye çalışıyordum.

Haberler İçin Takip Edin

herhangi bir zamanda çevrimiçi olarak iptal edilebilir

?