Kuru öksürük: Yazarımız nedeni adım adım nasıl buldu?

Beykozlu

Member
Etkilenen kişiler yıllarca kuru öksürüğe sahip olabilirler ve buna neyin sebep olduğunu bilmeyebilirler. Yazarımız ayrıca semptomlarının nedeninin ne bronşlarda ne de akciğerlerde olduğunu, tamamen başka bir yerde olduğunu keşfetti.

Öksürük yedi yıl önce kışın başlamıştı. İlk başta bunun kalıcı bir soğuk algınlığıyla ilgili olduğunu düşündüm. Geriye dönüp baktığımızda, bu bir tetikleyici olabilir ama kesinlikle sebep değil. Beş yıldan fazla bir süredir bunu arıyorum ve ne tıbbi çalışmalarım ne de tıbbi deneyimlerim bana pek yardımcı olmadı. Öksürük birkaç ay devam edince aklıma aileyle ilgili bir şey geldi. Annem hayatı boyunca öksürüyordu ve büyükannem de bununla yaşlanmıştı.

Saldırılar giderek daha şiddetli hale geldi. Bazen bitmek istemediler, yüzüm kızardı, yanaklarımdan yaşlar aktı, bazen de kusacak gibi oldum. Sonra insanlar benden enfeksiyon kapmaktan korktular. Koroda sesim sık sık bozulurdu. Daha uzun süre özgürce konuşmak zorunda kalacağım durumlardan korkuyordum. Bir keresinde bu olay gerçekleştiğinde bir talk şovun konuk panelinde oturuyordum. “Bay Albrecht, ağlamanız gerekiyor mu?” az önce bana bir soru soran gözle görülür şekilde kafası karışmış bir moderatöre sordu. Gelmekte olan öksürük krizini çaresizce kontrol altına almaya çalışıyordum.

Haberler İçin Takip Edin

Reklamsızdır ve istenildiği zaman iptal edilebilir

?