İnsanlara Paralellikler: Fareler Altında Yardım: Çalışma şaşırtıcı becerileri gösterir

Beykozlu

Member
İnsanlara paralellikler

Fareler Altında Yardım: Çalışma İnanılmaz Beceriler Gösteriyor

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

İnsan ve fare arasında paralel: Gruplarının üyeleri bayılırsa, kemirgenler genellikle inanılmaz hilelerle yardımcı olur. Davranışları resüsitasyon önlemlerini andırıyor.

Bir kişi bilinçsiz yere çuvallarsa, genellikle onunla ilgilenir ve kendiliğinden yardım etmeye çalışın. Şimdi bir çalışma şunları gösteriyor: Fareler bunu da yapıyor – onlara tanıdık olan diğer türler için. İki araştırma ekibinin “Science” dergisinde rapor verdiği için, bazen resüsitasyonu anımsatan önlemler alıyorlar. Bununla birlikte, hayvanları yorumlamak genellikle zordur.

Raporlar uzun zamandır filler, yunuslar ve şempanzeler gibi bazı hayvan türlerinin ihtiyacı olduğu uzun zamandır dolaşıyor. Los Angeles'taki Güney Kaliforniya Üniversitesi'nden Wenjian Sun çevresindeki bir ekip, farelerin laboratuvar koşullarında da yardım gösterip göstermediğini sistematik olarak inceliyor.

Fareler, ölü, anestezi veya sakinleştirilmiş diğer türler üzerinde kafeslerde bir araya geldi. Eğer tanıdık bireyler olsaydı, hayvanlar dikkat ettiler: yaklaştılar, hareketsiz hayvana kokladılar ve kürk üzerine yaladılar. Daha sonra yüz ve boğaz üzerinde konsantre olmaları, hayvanı gözün üzerine ya da ağızın içine yaladıkları özellikle çarpıcıydı.

Fareler solunum yolunu temizledi

Denemelerin yarısından fazlasında, dillerini ağızlarından ağızlarından çıkardılar, bu da aslında solunum yolu arttırdıkları anlamına geliyor. Hareketsiz hayvanın ağzına – plastik bir top gibi – yabancı bir cisim yerleştirildiyse, yardımcı fare dile girmeden önce çoğunlukla çıkardı.

ÖNEMLİ: Bu şekilde bakılan anestezi veya yatıştırılmış fareler aslında böyle bir yardım olmadan diğer türlerden daha hızlı geldi. Ve hayvanlar iyileşir iyileşmez, yardımcılar bakımlarını durdurdular. Başka bir deyişle, fareler sadece gerektiği kadar yardımcı oldu.

Messenger Madde Oksitosin belirleyici bir rol oynar

Araştırma ekibi, bu, bilinçsiz insanlar için ilk yardım önlemleri ile hatırlanıyor. Yazarlar, yardımcıların motivasyonunu tanımlamak zordur, ancak merak ve sosyal etkileşim arzusunun önemli olmadığını vurgulamıyor. Cinsiyetin de çok az etkisi vardı.

Aksine, çalışma hareketsiz grup üyelerine yardım etmenin sosyal hayvanlar altında yaygın olduğunu göstermektedir. Los Angeles'taki California Üniversitesi'nden Fangmiao Sun çevresindeki bir ekip tarafından ikinci bir çalışma sonuçları doğruladı. Bu muayene aynı zamanda amigdala ve nucleus paraventricularis'in iki beyin bölgesinin davranışa dahil olduğunu ve genellikle sevimli veya bağlayıcı hormon olarak adlandırılan haberci madde oksitosinin belirleyici bir rol oynadığını göstermektedir.

Muhtemelen doğuştan gelen sosyal davranış

William Sheeran ve Zoe Donaldson, “Bilim” yorumuyla Boulder'daki Colorado Üniversitesi'nden William Sheeran ve Zoe Donaldson, “Bu davranışlar, insanların bilinçsiz bir bireyin solunum yolunu nasıl temizlemeleri öğretildiğini andırıyor.” Muhtemelen hareketsiz grup üyelerinin bakımı, birçok türde yaygın olan doğuştan gelen bir sosyal davranıştır.

DPA