Homeopati olgusu: Kürecikler ve benzerleri neden bizi aldatabilir?

Beykozlu

Member
Homeopati nazik bir iyileştirme yöntemi olarak kabul edilir. Etkinliğini kanıtlayan hiçbir bilimsel çalışma yoktur. Bu nasıl bir araya geliyor? Yazarımız bu fenomeni araştırdı.

kaydeden Natalie Grams

Bu metin Haberler arşivinden alınmıştır ve ilk olarak Şubat 2020'de ortaya çıkmıştır.

Homeopatiye nasıl geldim? O bana yardım etti! Hastaydım, kendimi iyi hissetmiyordum, kürecikler aldım ve sonrasında kendimi daha iyi hissettim. Homeopati ile ilgili deneyimlerim kesinlikle oldukça tipik. Ancak maruz kaldığım yanılgı da muhtemelen yaygın: Burada nedensel, nedensel bir bağlantı varsaymaktan ve sağlığımdaki iyileşmemi küreciklerin etkinliğinin kanıtı olarak görmekten daha açık ne olabilir? Ama ne yazık ki o kadar basit değil.

Vücudumuz karmaşıktır ve sağlığımız da öyle. Pek çok faktör birlikte (ve bazen birbirine karşı) rol oynar; beden ruhumuzu etkiler ve bunun tersi de geçerlidir. Ve tam da her şey çok karmaşık olduğu için, olabildiğince az enerji kullanmayı seven beynimiz, en basit yolu seçmeyi ve (görünüşte) açık olandan temel olana kadar sonuçlar çıkarmayı tercih ediyor. Ancak sezgilerimizin ve aceleci çıkarımlarımızın konuşmasına izin vermemek için çaba gösterelim, karmaşık bağlantıları araştıralım.

Rahatsız edici gerçek şu ki, kendimize birkaç damla ya da ilaç verdikten sonra bir hastalığın ortadan kalkması ya da belirtilerin iyileşmesi, sonraki değişimin asıl nedeninin mutlaka bu müdahale olduğu anlamına gelmez. Maalesef bu önemli noktada hepimiz çok kolay aldanıyoruz.

Haberler İçin Takip Edin

Reklamsızdır ve istenildiği zaman iptal edilebilir

?