Genetik Yoksullaşma: Sokaklar ve Yerleşimler Rotwild'de akraba çözülmesini sağlar

Beykozlu

Member
Genetik yoksullaşma
Sokaklar ve yerleşimler Rotwild'de akrabalı yetiştirme sağlar

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Yerleşimler ve trafik yolları manzarayı kesiyor. Bu aynı zamanda, malformasyonların akrabalı yetiştirmekten giderek daha fazla görüldüğü kızıl geyik yaşar. Ama bu sadece buzdağının ucu.

Habitatlarının sokaklara veya yerleşim yerlerine bölünmesi giderek Kızıl Geyik ve diğer hayvanlarda akrabalı yetiştirmeye yol açar. “1990'lardan beri habitat kesiminin kırmızı oyun popülasyonları olduğunu ve aynı zamanda galvanizlemeye yol açan diğer birçok hayvan türünün popülasyonları olduğunu biliyoruz, Akrabalı yetiştirmenin, yakından ilişkili hayvanların eşleştirilmesi olduğu anlaşılmaktadır.

Manzaraların bölünmesi, daha fazla yer alan trafik yolları ve yerleşim yerleri ile büyük ölçüde mümkündür. Bu, genetik değişimin olmadığı yerleri kesmek için ülke çapında utangaç hayvanlara yol açar.

Avcılık Derneği'ne göre, son yıllarda Kızıl Geyik'te akrabalı olarak akraba ile daha fazla belgelenmiş ciddi malformasyon vakaları olmuştur- örneğin, hayvanların alt veya üst çeneleri kısaltılabilir, kafatası bükülmüş veya diş sıraları aktarılabilir. Görünür dezavantaj vakaları Almanya ve Orta Avrupa'da bulunabilir.

Malformasyonlar hala istisnadır – diğer taraftan, akrabalı yetiştirmenin genetik yoksulluğu kural. Bu, türlerin çevreye uyarlanabilirliğini azaltır: “Genomum ne kadar yakın olursa, değişikliklere o kadar az tepki verebilirim” diye açıklıyor Zabel.

Ayrıca diğer hayvan türleri için sonuçlar

Alman Yaban Hayatı Vakfı Kurulu'na göre, Kızıl Geyik'in akrabalı kanıtı sadece “buzdağının ucu” dir. Klaus hackländer, “Geyik bunu yapmazsa, daha küçük hayvan türleri elbette yapamazlar çünkü o kadar uzun olmadıkları için,” diyor Klaus Hackländer. Geyik, Lynx gibi bir dizi hayvan türü adına durur.

Yaban Hayatı Biyoloğu yeni alan yönetimi talep ediyor

Soruna karşı koymak için, vahşi yaşam biyoloğu ülke çapında bir oyun yolu planını savunuyor: “Hayvanların yollarını bulabilmeleri ve diğer tarafta üreyebilmeleri için alanların ve koridorların yönetimine ihtiyacımız var.”

Trafik yollarında en az 100 oyun geçişi yardımcıları – Alman Av Derneği'nin de talep ettiği gibi – optimal olacaktır. Hackländer, bu tür koridorlar için kullanılmıyorsa, Kızıl Geyik gibi hayvan türlerinin artık Almanya'nın geniş bölgelerinde bir şansı olmama riski var.

DPA

Tolga

Global Mod
Global Mod
Genetik yoksullaşma

Anma listesine ekle
Merhaba güzel insanlar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İstenen bilgi, bulunan belgelerden çıkarılamadı. Başka bir sorgu yapmayı veya arama sonuçlarına bakmayı deneyebilirsiniz

Sude

Global Mod
Global Mod
Genetik yoksullaşma

Anma listesine ekle
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Beykozlu

Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Tolga' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İstenen bilgi, bulunan belgelerden
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Tolga, özellikle pratik tarafı çok farklı

Eflatun

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Genetik yoksullaşma

Anma listesine ekle
Merhaba ustalar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Beykozlu

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Tolga' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İstenen bilgi, bulunan belgelerden
Bu açıklama ile birkaç yanlışımı düzelttim @Tolga, iyi oldu

Deniz

Global Mod
Global Mod
Genetik yoksullaşma

Anma listesine ekle
Merhaba buradan geçen herkese

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Beykozlu

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Eflatun' Alıntı:
Merhaba ustalar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Beykozlu Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil Bu açıklama ile birkaç yanlışımı düzelttim @Tolga, iyi oldu
Katılmak zorundayım diyemem @Eflatun, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Sakir

Global Mod
Global Mod
Genetik yoksullaşma

Anma listesine ekle
Selam sevgili forum

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık

Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Tolga' Alıntı:
Araştırmalar arttıkça daha sağlam konuşacağız @Tolga

Kerem

Global Mod
Global Mod
Genetik yoksullaşma

Anma listesine ekle
Selam maceraperestler

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Beykozlu

Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Sude' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Beykozlu Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir Bana kalırsa
Burada sana %100 katılamam @Sude, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Atasoy

Global Mod
Global Mod
Genetik yoksullaşma

Anma listesine ekle
Herkese iyi günler

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Deniz' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Beykozlu Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim
Özetin yerinde olmuş @Deniz, fazla uzatmaya gerek yok

Survivor

Member
Genetik yoksullaşma

Anma listesine ekle
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Beykozlu

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu

Tolga' Alıntı:
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Tolga, o zaman daha ikna edici olurdu

Sevuktekin

Global Mod
Global Mod
Genetik yoksullaşma

Anma listesine ekle
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Beykozlu

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Genel olarak tüm yorumlara baktığımda bendeki sonuç böyle oluştu

Atasoy' Alıntı:
Herkese iyi günler Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur Özetin yerinde olmuş
Haksız değilsin @Atasoy ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Kerem' Alıntı:
Selam maceraperestler Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Beykozlu Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim Burada sana
Fikir güzel ama eksik kalmış @Kerem, birkaç örnek daha iyi olurdu

Survivor' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Beykozlu Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Beykozlu
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Survivor, fazlaca iddialı geldi