Gemilerde pruva ne demek ?

Survivor

Member
Gemilerde Pruva Ne Demek?

Gemilerde pruva, genellikle denizciler tarafndan kullanlan ve cogu zaman mucizevi bir islev goren bir terimdir. Pruva, gemilerdeki herhangi bir bolumun veya tum gemiyi ds etkenlerden korunmasn saglamak icin kullanlan bir terimdir. Bu onlemler, gemiyi kullanmnn mumkun oldugu kadar uzun sure kullanlabilir hale getirmeyi amaclar. Pruvay ds etmenlerden korumak icin cesitli secenekler vardr. Bu, gemiye koyulmus olan ve tum sistemleri koruyacak olan herhangi bir onlemden baslayabilir.

Pruvann Amac

Gemilerde pruvann amac, bu gemilerin denizdeki tum ds etmenlerden korunmasn saglamaktr. Bu, gemiye koyulmus olan herhangi bir onlemden baslayabilir. Gemilerin dsndaki onlemler, deniz dibinde cok yuksek bir su seviyesinden, kimyasal maddelerden, s ve hava kosullarndan, korozyondan ve atmosferik etkilerden korumasn saglamaya yardmc olur. Gemi, bu onlemlerden korunmus olarak daha uzun sure kullanlabilir hale gelir.

Pruva Yontemleri

Gemilerde pruva icin kullanlan cesitli yontemler vardr. Bunlar, suya girmekten ve denize kars dayankl olmaktan gecer. Pruva icin kullanlan cesitli malzemeler, her turlu denizsel duruma kars guvenli ve dayankl olmasn saglar. Suya girmek icin kullanlan malzemeler, kumluk, beton, plastik, metal ve diger cesitli malzemelerdir. Denize kars dayankl malzemeler, ahsap, plastik, aluminyum ve diger cesitli malzemelerdir.

Pruva ve Gemi Yonetimi

Gemilerde pruva, gemi yonetiminin onemli bir parcasdr. Gemi yonetim sistemi, gemi isletiminin saglanmas ve denize kars dayankl bir gemi saglanmas icin cesitli onlemleri kapsar. Gemi yonetim sistemi, gemi suyuna girecek olan herhangi bir onlemi, pruva onlemlerini, denize kars dayankl malzemeleri ve gemiye konulmus olan tum sistemleri kapsar. Gemilerde pruva, bu onlemleri almak icin yonetim sistemine dahil edilir.

Gemilerde pruva, gemilerin denizdeki tum ds etkenlerden korunmasn saglayan cesitli secenekleri ve yontemleri icerir.