Beğendi Nasıl Yapılır ?

Survivor

Member
Nasıl Yapılır: Beğendi Tarifi

Beğendi, Türk mutfağının lezzetli ve klasik bir yemeğidir. Yoğurtlu patlıcan püresi üzerine et veya tavuk ile servis edilir. Peki, bu nefis yemeği nasıl yapabilirsiniz? İşte adım adım beğendi tarifi:

1. Malzemelerin Hazırlanması

İlk adım, gerekli malzemeleri hazırlamaktır. Beğendi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

- 3 adet patlıcan

- 3 yemek kaşığı un

- 3 yemek kaşığı tereyağı

- 2 su bardağı süt

- Tuz

- Karabiber

- 250 gram kıyma veya tavuk göğsü

2. Patlıcanların Pişirilmesi

Patlıcanları közleyerek işe başlayın. Bunun için patlıcanların kabuklarını soyun ve köz ocakta veya fırında közleyin. Patlıcanlar yumuşayıp içleri iyice pişene kadar pişirin. Ardından kabuklarını soyun ve ezilmiş bir kıvama gelene kadar ezin.

3. Beşamel Sosun Hazırlanması

Beşamel sos, beğendinin kremamsı dokusunu sağlayacak ana bileşendir. Tereyağını tavada eritin, unu ekleyin ve kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra sütü yavaşça ekleyerek sosu koyulaşana kadar karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin ve ocaktan alın.

4. Patlıcan Püresinin Hazırlanması

Ezdiğiniz patlıcanları, hazırladığınız beşamel sos ile karıştırın. Karışım koyu bir kıvam alana kadar karıştırın. Bu karışım, beğendinin ana kısmını oluşturur.

5. Et veya Tavuk Pişirme

Beğendiye eşlik edecek eti veya tavuğu hazırlayın. Kıymayı tavada kavurabilir veya tavuk göğsünü ızgarada pişirebilirsiniz. Et veya tavuk pişene kadar düzenli olarak çevirin ve içlerinin iyice piştiğinden emin olun.

6. Servis

Son adım, hazırladığınız beğendi püresini servis tabağına alın. Üzerine pişirdiğiniz eti veya tavuğu yerleştirin. İsteğe bağlı olarak üzerine tereyağı ve kırmızı biber ile süsleyebilirsiniz. Sıcak servis yapın ve yanında ekmek veya pilav ile servis edin.

Beğendi, özel günlerde veya misafirleriniz için harika bir seçenektir. Bu basit adımları takip ederek, mükemmel bir beğendi hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!