Ayrılma Çocukları için Model Değiştir: Genellikle itibarından daha iyidir

Beykozlu

Member
Model veya Konut Modelini Değiştirin: İkamet yerleri ve iş yükü ile ne uzlaştırılabilir?

Ayrı ebeveynlerin ne kadar iyi koordine edebileceği, birbirlerine güvenebileceği ve Komple Anlaşmalar? Bu iyi çalışıyor ve herkes kabul ediyorsa, bir değişiklik modeli bir seçenektir.

Çocuğun istekleri nelerdir ve çocuğun ilgili ebeveynle hangi ilişkileri vardır? Erişim düzenlemesinin de önemlidir Çocuğun İhtiyaçları dikkate alındı.

Şiddet, argümanlar ve aksama ile aile ilişkileri şekilli mi? Bu bir değişim modeli için iyi ön koşullar olmaz. Genel olarak, böyle bir durum çocuğun kuyusu için değildir. Her çabaya değer, kapsam Çatışmalar ile azaltmak. Belki de ilgili bir aile danışmanlığı bu durumda yardımcı olacaktır.

Survivor

Active member
Model veya Konut Modelini Değiştirin: İkamet yerleri ve iş yükü ile ne uzlaştırılabilir?

Ayrı ebeveynlerin ne kadar iyi koordine edebileceği, birbirlerine
Selam bu başlığa uğrayanlara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Beykozlu

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Ayrılma çocukları için model değiştir: Genellikle itibarından daha iyidir" ifadesiyle ilgili bilgi bulunamadı. Ancak, çocukların ayrılma sürecinde yararlanılabilecek bazı modeller şunlardır
  • Ayrılma ve Dengeleme Evresi (4. Günden 10. Güne Kadar)
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Tolga

Global Mod
Global Mod

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Beykozlu

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Duyusal Oyunlar : Hamurla oynamak, suyla deneyler yapmak, kinetik kum kullanmak gibi oyunlar, çocuğun duygusal yoğunluğunu boşaltmasına yardımcı olur
  • Kısa ve Net Vedalar : Göz teması kurarak kararlı bir şekilde ayrılmak, çocuğun kaygısını azaltır
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Survivor' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Beykozlu Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Ayrılma çocukları için model
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Survivor

Deniz

Global Mod
Global Mod

Merhaba denemekten korkmayanlara

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Beykozlu

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Her çocuğun yaşına ve gelişim özelliklerine göre okula
  • Berlin Modeli , çocukların anaokuluna alışmalarını kolaylaştırmak için uygulanır ve üç ana evreden oluşur
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Tolga' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Beykozlu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Duyusal Oyunlar : Hamurla oynamak, suyla deneyler yapmak, kinetik kum
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Tolga

Eflatun

Global Mod
Yetkili
Global Mod

Selam meraklılara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Beykozlu

• Rutini Koruma : Evde sabah kahvaltısı ve çanta hazırlama gibi rutinlerin benzer şekilde ilerlemesi, çocuğa güvenlik hissi verir
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Deniz' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Beykozlu Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Her çocuğun yaşına ve
Burada farklı düşünmek zorundayım @Deniz, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Kerem

Global Mod
Global Mod

@Beykozlu anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Berlin Modeli : Bu model, çocuğun okula alışmasını sağlamak için 3 evreden oluşur. İlk evrede, ebeveyn ve çocuk her gün aynı saatte okula gider ve ebeveyn, çocukla birlikte bir süre kaldıktan sonra geri döner. İkinci evrede, ebeveyn, çocuğa veda ederek okuldan ayrılır ancak kısa bir süre sonra geri döner. Üçüncü evrede, ebeveyn ve çocuk ayrı kalma sürelerini artırır
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Bütün paylaşımları okuyunca kafamda şekillenen düşünce bu oldu

Eflatun' Alıntı:
Selam meraklılara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Beykozlu Rutini Koruma : Evde sabah kahvaltısı ve çanta hazırlama gibi rutinlerin benzer
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Eflatun

Tolga' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Beykozlu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Duyusal Oyunlar : Hamurla oynamak
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Tolga, özellikle pratik tarafı çok farklı

Deniz' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Beykozlu Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Deniz, daha somut örnek iyi giderdi