Anastasia Biefang, trans kadın olmak senin için ne ifade ediyor?

Beykozlu

Member
Yeni bir tanede yıldızserisinde toplumun her kesiminden insana kadın ya da erkek olmanın, trans olarak yaşamanın ya da herhangi bir cinsiyete ait hissetmemenin kendileri için ne anlama geldiğini soruyoruz. Cinsiyet duygumuzu neyin şekillendirdiğini bulmak için yola çıktık.

kaydeden Lisa Frieda Cossham

49 yaşındaki Anastasia Biefang, erkek olarak doğdu ve ergenlik döneminde gizlice annesinin kıyafetlerini giydi. Ancak uzun süredir hissettiği şeyi kamuoyuna açıklayabilmesi için bir 20 yıl daha geçmesi gerekecekti: O bir kadın. Hava Kuvvetlerinde yarbay olarak Bonn'daki siber ve bilgi alanı komutasına başkanlık ediyor, QueerBW derneğinin başkan yardımcısı ve bir LGBTIQ+ aktivisti. Burada hikayesini anlatıyor.

Benim için kadın olmak kendim olmak anlamına geliyor. Ve uzun zamandır böyle değildim. Ta ki artık yapamayana kadar. İç hayatım ve dış hayatım birbiriyle rekabet halindeydi. Dışarıdan bakıldığında Bundeswehr'de bir erkek ve askerdim, yanında bir erkek isteyen bir kadınla evliydim. Ve içimde yeri olmayan bir kadındım. Kadın ve erkeği arzulayan ve cinsiyet ayrımı yapmayan. Yorgunluğumun nedeni belliydi: 40 yıldır gizli transtım. 2015 yılında bunu söylemeye cesaret edene kadar hayatım daha iyiye gitmedi. Hemen mutlu olamadım ama günlük hayatım yeniden yaşanmaya değer hale geldi.

Bir erkek olarak okunmayı ilk düşündüğümde 16 yaşındaydım. Ve benim bedenimi nasıl algıladığımla başkalarının onu nasıl gördüğü arasında bir fark var. Ailemde cinsiyet ve cinsellik hiçbir rol oynamadı, hiç tartışılmadı ve o zamana kadar erkek çocuk olarak büyümem benim için tamamen normaldi. Bir gün evde yalnızken annemin kıyafetlerini denedim. Aynada kendime baktım ve her zaman içimde yaşayan bir şeyi ifade edebildiğimi hissettim. Harika bir an oldu. Bir yandan da şunu düşündüm: Burada ne işim var?

Haberler İçin Takip Edin

Reklamsızdır ve istenildiği zaman iptal edilebilir

?