Trump’tan Netanyahu’ya küfür

GarDaŞ

New member
Trump’tan Netanyahu’ya küfür ABD’nin eski lideri Donald Trump, nazaranv müddeti boyunca en yakın olduğu önderlerden eski İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu‘yu ‘sadakatsizlikle’ suçlayıp küfür etti. Trump, yenilgiyi kabul etmekte zorlandığı başkanlık seçimlerinin akabinde Netanyahu’nun ‘Joe Biden’ı fazlaca erken kutladığını’ söyleyip “F.ck him” (s.ktirsin) tabirlerini kullandı.

‘Sessiz kalabilirdi’
İsrailli gazeteci Barak Ravid‘le yeni kitabı için bir söyleşi yapan Trump, “Biden’ı birinci kutlayan kişi Bibi Netanyahu oldu; muhatap olduğum beşerler içinde lehine en hayli şey yaptığım adam… Bibi sessiz kalabilirdi. Feci bir yanılgı yaptı” dedi.

‘O günden beri konuşmadım’
“Çok erken davrandı”
diyen Trump, “Çoğunluktan erken davrandı. Onunla o günden beri konuşmadım. S.ktirsin” sözlerini kullandı. Trump söyleşinin devamında, “Bibi için benden daha fazlasını yapan yok. Ve onu seviyordum. Onu hâlâ seviyorum. Fakat sadakati de seviyorum” dedi. Trump, İsrail’i yıkılmaktan kurtardığını da savundu. Trump, “Size bir şey söyleyeyim, ben gelmeseydim İsrail’in yıkılmış olacağını düşünüyorum. Doğruyu duymak istiyor musunuz? Bence İsrail tahminen şu ana dek yok olmuş olurdu” savında bulundu.

“It was early. OK? Let’s put it this way — he greeted him very early. Earlier than most world leaders. I’ve not spoken to him since. F**k him,” Trump told an Israeli journalist during an April interview.https://t.co/OcbSZhkb77

— CNN (@CNN) December 10, 2021