Tansiyonu tırmandıran sevkiyat: İngiltere’den Ukrayna’ya tanksavar Rusya’nın Ukrayna hududunda askeri varlığını artırması Batı’nın “çatışma” dertlerini artırmaya devam ediyor. İngiltere’nin Savunma Bakanı Ben Wallace İngiltere Parlamentosu’ndaki konuşmasında Ukrayna’ya muhtemel bir hücumda kendilerini savunmaları için silah gönderme sonucu aldıklarını deklare etti. Wallace, Ukrayna’ya yavaşça tanksavar savunma sistemleri tedarik etme sonucu aldıklarını ve birinci silahların Pazartesi günü teslim edildiğini belirtti.
Wallace, öte yandan Ukrayna’ya gönderilen silahlar için az sayıda İngiliz çalışanın kısa mühlet eğitim vereceğini de kelamlarına ekledi.
‘Savunma amaçlı’ vurgusu
Sözkonusu sonucu İngiltere Parlamentosunda yaptığı konuşmada yapan Wallace, “Bunlar stratejik silahlar değil ve Rusya’ya tehdit oluşturmuyor; sırf savunma gayesiyle kullanılıyor” dedi.
Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere nazaran, Savunma Bakanı, dedi.
Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov açıklamayı mutlulukla karşıladıklarını bildiren açıklamasını resmi Twitter hesabından paylaştı. Reznikov, “Ukrayna, İngiltere’nin yavaşça, zırhlı ve savunma hedefli silah sistemlerine sahip yeni bir güvenlik paketi sağlama sonucunı epey takdir ediyor” notunu paylaştı.
Ne olmuştu?
Daha evvel Rusya’ya Ukrayna’ya yeni bir askeri akın düzenlemesinin önemli sonuçları olacağı uyarısı yapan İngiltere, donanma kapasitesini arttırmak için Kiev’e mali yardım teklif etmişti.
Wallace, öte yandan Ukrayna’ya gönderilen silahlar için az sayıda İngiliz çalışanın kısa mühlet eğitim vereceğini de kelamlarına ekledi.
‘Savunma amaçlı’ vurgusu
Sözkonusu sonucu İngiltere Parlamentosunda yaptığı konuşmada yapan Wallace, “Bunlar stratejik silahlar değil ve Rusya’ya tehdit oluşturmuyor; sırf savunma gayesiyle kullanılıyor” dedi.
Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere nazaran, Savunma Bakanı, dedi.
Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov açıklamayı mutlulukla karşıladıklarını bildiren açıklamasını resmi Twitter hesabından paylaştı. Reznikov, “Ukrayna, İngiltere’nin yavaşça, zırhlı ve savunma hedefli silah sistemlerine sahip yeni bir güvenlik paketi sağlama sonucunı epey takdir ediyor” notunu paylaştı.
Ukraine highly appreciates Britain’s decision to provide a new security package with light, anti-armour, defensive weapon systems!Thanks to our friend @BWallaceMP for the great speech in theParliament! pic.twitter.com/UTQf6VksaH
— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov) January 17, 2022
Ne olmuştu?
Daha evvel Rusya’ya Ukrayna’ya yeni bir askeri akın düzenlemesinin önemli sonuçları olacağı uyarısı yapan İngiltere, donanma kapasitesini arttırmak için Kiev’e mali yardım teklif etmişti.