Squid Game’de telefon numarası görünen bayan için harekete geçildi

GarDaŞ

New member
Squid Game’de telefon numarası görünen bayan için harekete geçildi sonucun sebebi ise numaranın sahibi olan hanımın binlerce defa aranması.

Kore’nin güneydoğusunda yaşayan ve ismi açıklanmayan iş bayanı, binlerce kişinin kendisini aradığını, dizideki üzere oyun oynamak istediklerini dediğini aktardı.

BBC’nin haberine göre, Kore gazetesi Money Today’e konuşan ve aramalar niçiniyle gündelik ömrüne devam edemez hale geldiğini söyleyen bayan “Ben bu numarayı on yıldan uzun müddettir kullanıyordum, bu yüzden şaşkınlık içerisindeyim” dedi ve ekledi:

“4 binden çok numaradan davet aldım. Birinci başta ne olduğunu anlamadım fakat daha sonra bir arkadaşım numaramın dizide yer aldığını söylemiş oldu.”

Kore basınında yer alan haberlere bakılırsa bayan beş milyon wonluk (yaklaşık 37 bin TL) tazminat talebini reddetti.

Netflix tazminat savları hakkında bir açıklama yapmasa da izleyicilerden bu numarayı aramamalarını talep etti.

Şirketten yapılan açıklamada “Prodüksiyon şirketiyle birlikte bu sorunu nasıl çözebileceğimizi inceliyoruz. Telefon numarasının yer aldığı sahneleri değiştirebiliriz” tabirleri yer aldı.

17 Eylül’de yayına giren dizi 10 gün ortasında 90 ülkede en epeyce izlenen dizi haline geldi.

BBC’den Waiyee Yip ve William Lee, dizinin konusu daha evvel işlenmiş olsa da etkileyici görselleri, insanların kendilerinden bir şeyler bulabildiği karakterleri ve insan tabiatına dair rahatsız edici çıkarımları niçiniyle dünya çapında ilgi gördüğünü söylüyor.