Savaşın 17. günü… Rusya: Ukrayna askeri altyapısına ilişkin 3 bin 491 amaç imha edildi

GarDaŞ

New member
Savaşın 17. günü… Rusya: Ukrayna askeri altyapısına ilişkin 3 bin 491 amaç imha edildi Rusya ordusu, Ukrayna ordusuna ilişkin askeri mevzilere operasyon düzenlemeye devam ediyor. Rusya, Ukrayna’daki hava üssünün ele geçirildiği anları yayınladı. Rusya Savunma Bakanlığı, Hava İndirme Birliği askerlerinin taktik iniş yaptığı ve Ukrayna’daki hava üslerinden birini denetim aldığı anların imajlarını kamuoyuyla paylaştı.

80’den çok Türk vatandaşı mescitte mahsur kaldı

Rusya, güneydeki Mariupol kentini de kuşattı. Kentteki 80’den çok Türk vatandaşının da bir mescitte mahsur kaldığı belirtiliyor. Mahsur kalanları bölgeden tahliye etmek için operasyonun sürdüğü aktarılıyor.

Zelenskiy: Ukrayna ordusu, süreksiz ateşkes garantisi veriyor

Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy, yayınladığı yeni görüntü iletisinde Ukrayna ordusunun Mariupol’den tahliyeler ve kente insani yardım ulaştırılması süreksiz ateşkesi sağlamayı garanti ettiğini söylemiş oldu

Zelenskiy, “Ukrayna ordusu Mariupol’ün yiyecek, su, ilaca ulaşması ve sivillerin inançlı bölgelere gidebilmesi için tam bir ateşkes garantisi veriyor” dedi

‘Benzin ve motorindeki KDV ve tüketim vergisi kaldırıldı’

Zelenskiy’nin açıklamasına nazaran, Ukrayna Bakanlar Konseyi, akaryakıt ve motorin üstündeki KDV ve tüketim vergisinin kaldırılması sonucunı onayladı. bu biçimdece yakıt ıstırabı olmaması ve fiyatların stabil kalmasının amaçlandığını belirten Zelenskiy, hükümetin göçmen ve mültecileri kabul eden topluluklardan elektrik, su, doğalgaz faturalarının alınmamasına yönelik bir sonucu onayladığını ekledi

ABD’li niyet kuruluşu: Rus ordusu ikmal için duraklama yapıyor

ABD merkezli ve idaresinde emekli generallerin bulunduğu niyet kuruluşu Savaş Araştırmaları Enstitüsü, Ukrayna’ya ait dün hazırladığı son durum raporunda Rus ordusunun Kiev kuşatmasında gereç ikmali için durakladığını belirtti.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Ukrayna Genel Kurmayının yaptığı açıklamalara dayanarak hazırlanan tahlil raporunda “Kiev’i kuşatmaya ve almaya çalışan Rus kara kuvvetleri, 8-10 Mart’taki başarısız akınların akabinde 11 Mart’ta muharebe ünitelerine ikmal için öbür bir duraklama başlattı” tabirleri yer aldı.

Rus kuvvetleri Harkiv’de çıkmazda

Harkiv etrafındaki Rus kuvvetlerinin, ilerleme sağlayamayarak büyük ölçüde bir çıkmaza girdiği belirtilirken güneyde Kırım ve doğuda Donetsk ile Luhansk’ten giren Rus birliklerinin de 24 saatlik bir duraklama ortasında olduğu rapora yansıdı.

Raporda ayrıyeten Sumy bölgesinde Ukrayna kuvvetlerinin karşı hücumlarına maruz kalan Rus ordusunun doğu Kiev’deki güçlerini bu bölgeye çekebileceği ihtimali olduğu tabir edildi.

Kırım’dan gelen güçler kuzeye ve batıya ilerleyemiyor

Azak Denizi kıyısındaki liman kenti Mariupol’ü kuşatan Rus güçlerinin ise bu bölgede kıstırılmış olduğu, Kırım’dan gelen Rus kuvvetlerinin ise Ukrayna savunması sebebiyle kuzeye ve batıya ilerleyemediği raporda yer aldı.

ABD’nin ‘kimyasal silah’ argümanına Rusya’dan cevap: Bir diğer ‘şeytanlaştırma’ teşebbüsü

ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’da kimyasal silah kullanabileceğini öne sürmesine reaksiyon gösteren Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, Amerikan tarafının Moskova’yı ‘şeytanlaştırmak’ için başvurduğu bir öteki teşebbüs olduğunu söylemiş oldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Rusya’nın Ukrayna’da kimyasal silah kullanabileceğini söylemişti.

Bu argümana cevap veren Antonov, “Bu çeşit suçlamalar yersiz. ABD’li bürokrat, her vakit olduğu üzere tek bir kanıt bile sunma zahmetine girmedi. Bu, ülkemizi şeytanlaştırmaya yönelik bir diğer girişim” dedi.

Leyen: 5 yıl sürecek

AB Komitesi Lideri Ursula von der Leyen, AB’nin Rus doğalgazını ve petrolünü terk etmesinin sıkıntı olacağını, sürecin toplamda 5 yıl süreceğini söylemiş oldu.

The Telegraph’ın haberine nazaran, Von der Leyen Rus askeri operasyonu yerinde Rusya’nın güç kaynaklarının derhal boykot edilmesi davetinde bulundu, fakat bunun yerine, Rus hammaddelerini evvelde planlandığı üzere 2030’a kadar değil, 2027’ye kadar terk etme sonucu alındı.

Qazaq Air, uçuşlarını askıya aldı

Kazak havayolu Qazaq Air de, sigorta kapsamının sona ermesi niçiniyle Rusya’ya ve Rusya üzerinden uçuşlarını askıya aldığını deklare etti.

AFAD: Ukrayna’ya 43 insani yardım TIR’ı gönderildi

Öte yandan Afet ve Acil Durum (AFAD) İdaresi Başkanlığı, Ukrayna halkının acil gereksinimleri için bugüne kadar 43 insani yardım TIR’ı ve 1 taşınabilir mutfak TIR’ının bölgeye sevk edildiği deklare etti.