Putin: Ek gelir için yolcu taşıdım

GarDaŞ

New member
Putin: Ek gelir için yolcu taşıdım Rossiya 1’de yayınlanan “Rusya-Modern Tarih” isimli sinema kapsamında röportaj veren Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının kendisi için ne tabir ettiği sorusunu yanıtladı. Putin, “Sovyetler Birliği’nin dağılması Rusların birden fazla üzere benim için de bir trajedi oldu. Pekala Sovyetler Birliği’nin dağılması neydi? Bu, Sovyetler Birliği isimli, tarihteki Rusya’nın çöküşüydü” dedi.

‘Çok zordu’

Putin, dağılmanın çabucak akabinde 1990’lı senelerda aslında ülkede bir iç savaş olduğunu, hem iktisat birebir vakitte güvenlik güçleri ve silahlı kuvvetlerin tatmin edici seviyede olmadığını belirtti. Putin, “Çok şiddetli bir durum vardı. Bu ülkenin içerideki durumunu, onu oluşturan her şeyle ilgili bir şeydi. İktisat, güvenlik güçleri ve silahlı kuvvetler için de bu bu biçimdeydi. Bu aslında ülkede bir iç savaş olduğu bahsiyle da ilgili bir şeydi” diye konuştu.

‘Yolcu taşıdım’

Putin, 1990’lı senelerda herkes üzere birtakım zorlukları atlatmak durumunda kaldığını, Doğu Almanya’dan getirdiği Volga marka aracıyla yolcu taşıdığını söylemiş oldu. Sputnik’te yer alan habere göre, o periyottaki güçlü günleri nasıl atlattığı sorusuna karşılık Putin, “Herkes üzere. Herkes üzere yaşıyordum ben de. Lakin kimi vakit yolcu taşıyarak ek gelir elde etmem gerekiyordu. Yani özel araçla taksi sürücülüğü yaparak. Bundan bahsetmek güzel değil dürüst olmak gerekirse, lakin maalesef bunlar oldu” dedi. Yolcu taşımakta kullandığı aracın Volga marka aracı olup olmadığı sorusuna da Rus başkan, “normal olarak, aslına bakarsanız öteki aracım yoktu” cevabını verdi.