NASA Lideri: Uzaylılar bizimle bağlantı kuracak

GarDaŞ

New member
NASA Lideri: Uzaylılar bizimle bağlantı kuracak NASA’nın dünya dışı yaşama ait çalışmalarını yıllardır sürdürdüğünü aktaran Nelson, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafınca geçen ay yayımlanan UFO raporunun saklı versiyonunu gördüğünü belirterek, uzaylıların varlığının açık bir gerçekliğe işaret ettiğini söylemiş oldu.

78 yaşındaki Nelson, CNBC’den Shepard Smith’e verdiği demeçte, uzaylıların varlığının yüksek bir ihtimal taşıdığını söyleyerek, münasebet olarak kainatın yaşını ve genişliğini gösterdi.

“Evren çok geniş ve yaşlı”

Nelson, verdiği demeçte, “13,5 milyar yıllık ve epeyce büyük bir kozmosa sahipseniz, bir Güneş’e ve bizimki üzere bir atmosfere sahip öbür bir gezegen için diğer bir talih var mı? Bu sorunun karşılığı benim için ‘evet’. Bu yüzden, uzaydan , akıllı bir hayat olduğuna dair bir işaret alacağımızı düşünüyorum” dedi.

“Dünya dışı ömür arayışına yıllardır dahiliz”

birebir vakitte, NASA’nın Astrobiyoloji programına atıfta bulunan Nelson, kurumun dünya dışı ömür arayışına yıllardır dahil olduğunu belirtti.

NASA Lideri “Mars’ta, öteki gezegenlerde ve kozmosta hayat arıyoruz. Yaşanabilir bir atmosfere sahip gezegenlere sahip öteki güneşleri belirlemeye çalışıyoruz. NASA’nın Ingenuity helikopteri, şu anda Kızıl Gezege’nde ve misyonun maksatlarından biri olarak fosilleşmiş ömür delilleri arıyor” dedi.

Pentagon Raporu’nun saklı versiyonunu gördüm: Açıkça inanıyorum

Öte yandan Nelson’ın mevzuyla ilgili yorumları, iki haftadan kısa bir süre ortasında ikinci defa insanların kainatta yalnız olmayabileceğini gündeme getirdi. Pentagon’un geçen ay tanımlanamayan hava olaylarıyla (UFO) ilgili raporunun yayınlanmasından daha sonra Nelson, raporun kapalı versiyonunu gördüğünü ve ‘orada açıkça bir şey olduğuna’ inandığını söylemiş oldu.

Nelson, Haziran ayı sonlarında CNN’e verdiği demeçte, “Biz, UFO’ların düşman olduğunu düşünmüyoruz, lakin kozmosun epeyce büyük olduğunu unutmayın, NASA’da Dünya Dışı İstihbarat Arayışı isimli bir programımız var. Fakat şimdiye kadar, akıllı bir şey ile kanıtlanmış bir irtibatımız yok” dedi.

Öbür taraftan, Pentagon’dan ‘tanımlanamayan hava fenomeni’ (UAP’ler) konusunda uzun vakittir beklenen raporu, 2004 yılına kadar uzanan 144 müşahededen 143’ü için hiç bir açıklama getirmedi.

Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanlığı’ndan gelen ve kapalılığı kaldırılan rapor, gizemli uçan cisimlerin tabiatını belirlemek için kâfi dataya sahip olmadığını da ekledi.

Raporda, ”21 olayda belirtilen 18 hadisede, gözlemciler olağandışı UAP hareket kalıpları yahut uçuş özellikleri bildirdiler. Kimi UAP’lerin havada rüzgarda sabit kaldığı, rüzgara karşı hareket ettiği, ani hareket yaptığı yahut fark edilebilir bir itme aracı olmaksızın kayda paha bir süratle hareket ettiği görüldü. Az sayıda olayda, askeri uçak sistemleri, UAP gözlemleriyle bağlantılı radyo frekansı (RF) gücünü işledi” denildi.