Kremlin: Putin ile Biden her an görüşebilir

GarDaŞ

New member
Kremlin: Putin ile Biden her an görüşebilir Biden ve Putin görüşmesine yönelik açıklamalarını tamamlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Donbass’taki durumun son derece gergin olduğunu belirterek şu an için tansiyonun dinmesine ait bir emare görmediklerini söylemiş oldu.

‘Öldürülecek Ukraynalılar listesi’ tezi

Peskov, “Rusya tarafınca işgal daha sonrası öldürülmesi gereken Ukraynalıların listesinin hazırlandığı” formundaki haberlerin “tamamen yalan” olduğunu söz etti.

Sputnik’te yer alan habere bakılırsa Peskov ayrıyeten, Putin’in bugün “birkaç memleketler arası görüşme yapacağını” da deklare etti.

Ria Novosti: Tepe ‘tarafsız bölgede’ gerçekleşebilir

Rus haber ajansı Ria Novosti ise, Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamayı telegram kanalı üzerinden duyurdu. Buna nazaran, Bakanlıktan yapılan açıklamada “Putin-Biden doruğunun tarafsız bölgede gerçekleşebileceğini, lakin çabucak hemen bir karar verilmediği” tabir edildi.

Ukrayna Dışişleri: Görüşmeyi olumlu karşılıyoruz

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, ABD Lideri Joe Biden ve Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin içinde yapılması planlanan görüşmeyi olumlu karşıladıklarını belirterek, “Bakan Blinken ile görüştüm ve bana Lider Biden ile Lider Putin içinde tepeyi düzenleme teşebbüsü hakkında bilgi verdi. Bu teşebbüsü memnuniyetle karşılıyoruz, diplomatik bir tahlile yönelik her türlü gayretin denemeye bedel olduğuna inanıyoruz. Bakan Blinken, şimdiye kadar olduğu üzere, Ukrayna hakkında hiç bir sonucun Ukrayna’nın gerisinden alınmayacağına dair bana teminat verdi ve çıkarlarımızın uyumlu olmasını sağlamak için durumumuzu senkronize etmek için bu tepeyi hazırlayacakları için onunla yakın iş birliği ortasında olacağız. şüphesiz insanlık olarak ümit ediyoruz, umutsuzca savaştan kaçmak isteyen biri olarak, iki başkanın Rusya’nın Ukrayna’dan güçlerini çekmesiyle sonuçlanacak bir mutabakat ile odadan çıkmasını umuyoruz. Bu, Rusya’nın tansiyonu düşürmeye hazır olduğunun açık bir göstergesi olacaktır” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Beyaz Saray tarafınca yapılan açıklamada, ABD Lideri Joe Biden’ın, Moskova’nın Ukrayna’ya yönelik bir işgal aksiyonunun olmaması durumunda, Rusya Devlet Lideri Putin’le buluşmayı prensipte kabul ettiğini duyurmuştu.