Klavyede Hangi Tuşla Ekran Görüntüsü Alınır ?

Sakir

Global Mod
Global Mod
Klavyede Hangi Tuşla Ekran Görüntüsü Alınır?

Günümüzde bilgisayar kullanıcılarının sıklıkla ihtiyaç duyduğu işlemlerden biri de ekran görüntüsü alma işlemidir. Ekran görüntüsü almak, bilgisayarınızın ekranında gördüğünüz herhangi bir şeyi bir resim dosyasına dönüştürmenizi sağlar. Bu, web sayfalarını, sohbet ekranlarını, hata mesajlarını veya herhangi bir diğer önemli içeriği kaydetmek için oldukça kullanışlı bir yöntemdir. Ancak, birçok kullanıcı için, klavyede hangi tuşun ekran görüntüsü almak için kullanıldığı belirsiz olabilir. Neyse ki, bu işlem oldukça basittir ve hemen hemen tüm modern bilgisayarlarda aynı tuşlarla gerçekleştirilir.

Ekran görüntüsü almak için klavyede kullanılan temel tuşlar genellikle "Print Screen" ve "Alt" tuşlarıdır. "Print Screen" tuşu genellikle "PrtScn" veya "PrtScr" olarak kısaltılır ve klavyenin sağ üst köşesinde bulunur. Bu tuş, mevcut ekranın tam bir görüntüsünü almak için kullanılır. Ancak, bu tuş genellikle yalnız başına kullanıldığında anlam ifade etmez; ekran görüntüsünü almak için "Alt" tuşuyla birlikte kullanılması gerekir.

Ekran Görüntüsü Alma Adımları

1. İlk adım, ekran görüntüsünü almak istediğiniz ekranı açmaktır. Bu, masaüstü, bir internet tarayıcısı, bir belge veya herhangi bir uygulama olabilir.

2. İkinci adım, ekran görüntüsünü almak için klavyenizdeki "Print Screen" tuşuna basmaktır. Bu, mevcut ekranın bir kopyasını panoya kopyalar.

3. Üçüncü adım, ekran görüntüsünü kaydetmek veya kullanmak için bir resim düzenleme programı veya herhangi bir yazılım açmaktır. Burada, ekran görüntüsünü yapıştırmak için "Ctrl" + "V" tuşlarına basarak kopyalanan ekran görüntüsünü yapıştırabilirsiniz.

4. Dördüncü adım, ekran görüntüsünü istediğiniz şekilde düzenlemektir. Bu, ekran görüntüsünü kırpma, boyutlandırma, not ekleme veya herhangi bir diğer düzenleme işlemlerini içerebilir.

5. Beşinci adım, düzenlediğiniz ekran görüntüsünü kaydetmektir. Bu, dosya menüsünden "Kaydet" veya "Farklı Kaydet" seçeneklerini kullanarak yapılır.

Ekran Görüntüsü Alma İçin Farklı Tuş Kombinasyonları

"Print Screen" ve "Alt" tuşları, en yaygın kullanılan ekran görüntüsü alma yöntemidir, ancak bazı durumlarda farklı tuş kombinasyonları da kullanılabilir. Örneğin, Windows işletim sistemlerinde "Windows" + "Print Screen" tuşlarına basarak ekran görüntüsünü doğrudan dosyaya kaydetmek mümkündür. Ayrıca, macOS kullanıcıları için "Command" + "Shift" + "3" veya "Command" + "Shift" + "4" tuş kombinasyonları da ekran görüntüsü alma işlevini gerçekleştirir.

Sonuç

Klavyede hangi tuşla ekran görüntüsü alınacağı, genellikle "Print Screen" ve "Alt" tuşlarının kombinasyonuyla gerçekleştirilir. Bu işlem, bilgisayar kullanıcıları için önemli bir araçtır ve çeşitli durumlarda kullanılabilir. Ekran görüntüsü alma işlemi, bilgisayarınızdaki mevcut ekranın bir resmini almanıza ve kaydetmenize olanak tanır, böylece önemli bilgileri veya anları saklayabilirsiniz.