İngiltere’de Covid-19 krizine ordu müdahalesi

GarDaŞ

New member
İngiltere’de Covid-19 krizine ordu müdahalesi İngiltere Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, hastanelerde Covid-19 kaynaklı işçi eksikliğini gidermek için başkentteki İngiltere Ulusal Sıhhat Sistemi (NHS) hastanelerinde 40 askeri hekim ve 160 genel sıhhat çalışanının nazaranv alacağı bildirildi.

Açıklamada, askeri çalışanın 3 hafta boyunca hastanelerde hizmet vermesinin öngörüldüğü açıklandı.

Birleşik Krallık genelinde halihazırda yaklaşık bin 800 askeri işçi Covid-19 salgınıyla gayrete dayanak sağlıyor.

‘Askeri işçi bu şiddetli kış periyodunda NHS’ye dayanak olacak’

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, hususa ait yaptığı açıklamada, “Silahlı kuvvetlerimizin bayan ve erkekleri, ülkeyi Covid-19’dan korumak için el ele çalışırken, NHS’deki özverili meslektaşlarını desteklemek için bir sefer daha adım atıyor” dedi.

İngiltere Sıhhat Bakanı Sajid Javid de silahlı kuvvetlerin, salgın boyunca test alanlarında, aşı merkezlerinde ve hastanelerde sıhhat gruplarına takviye verdiğini belirterek, “Bir defa daha, muhtaçlığın en büyük olduğu bu kuvvetli kış devrinde sıhhat hizmetlerine yardımcı olarak, başkentte gece gündüz çalışan NHS çalışanlarına yardım etmek için adım atıyorlar” tabirini kullandı.

‘Hükümet işçi krizini inkar edemiyor’

Kraliyet Hemşirelik Koleji Yöneticisi Patricia Marquis ise askerin hastanelerde konuşlandırılmasının, hükümetin artık NHS ortasında “personel krizi” olduğunu inkar edemeyeceği manasına geldiğini söylemiş oldu.

Marquis, “Başbakan (Boris Johnson) ve öbürleri, artık NHS çalışanının inançlı bakım sunma kabiliyeti hakkındaki soruları görmezden gelemezler” dedi.

Ülke genelinde omicron hadiselerinin süratle artması niçiniyle sıhhat kesiminin yanı sıra tedarik zincirindeki biroldukca dalda önemli işçi eksikliği yaşanıyor.

İngiltere’de dün prestijiyle 17 hastane acil durum üzere temel öncelikli bakım hizmetlerinin sağlanamama ihtimalini yansıtan “kiritik durum” ilan etmişti.

Ülkede 4 Ocak’ta 218 bin 724 Covid-19 olayının tespit edilmesiyle “salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük olay sayısı” kayda geçmişti.