Final Four, Güney Carolina’nın rakipleri için yeni bir bölge

Tory

New member
GREENVILLE, SC – Aliyah Boston, Pazartesi gecesi Güney Carolina’nın Maryland’i yenerek Kadınlar Dörtlü Finali’ne yükselmesinin ardından filenin büyük bir bölümünü dikkatlice kesti. Kesimi yaparken, bir Güney Carolina çalışanına bu sefer doğru yapıp yapmadığını sordu.

Üç Güneydoğu Konferansı turnuva şampiyonluğu, üç Final Four ve bir ulusal şampiyonlukla, Güney Karolina’nın yıldız forveti Boston, konu fileleri kesmeye geldiğinde müdavimdir. Yine de her zaman bileklik gibi takabileceği bir parça istemiştir. Her nasılsa, Pazartesi gecesine kadar, istediği payı asla alamamıştı.

“Bu çok utanç verici çünkü şimdi onu nasıl aklımdan çıkarmam?” Boston dedi. “Dinle, ister inan ister inanma, ben berbat bir ağ kesiciyim. Bir şekilde ipleri kestim. Ben tanga kızı değilim. Bilekliği beğendim çünkü havalı. Böylece sırrı öğrendim.”

Ağ kesme tekniği hakkında endişelenmek, Boston ve Güney Carolina’nın karşılayabileceği bir lüks. Gamecocks, bir kolej basketbolu ezici gücüne dönüştü ve Final Four’da yer alan Boston, sezonun en iyi maçlarından birini oynadı: 86-75 galibiyetinde 22 sayı, 10 ribaund ve 5 asist.

Güney Carolina, sporunun diğer iki devi Stanford ve Connecticut’ı Final Four’da görmeye alışkın. Ancak bu takımlar yok ve bunun yerine Gamecocks’a Dallas’ta daha az tarihi programlar katılacak: Virginia Tech, Iowa ve Louisiana State.

Virginia Tech ilk kez Final Four’da. Iowa en son 1993’te gitti. LSU, 2008’de sona eren ulusal yarı finallere ulaşan beş yıllık bir koşuya sahipti. Ve Güney Carolina’nın tekrar şampiyonluk teklifine meydan okuyan üç yarışmacıdan hiçbiri bir şampiyonluk maçına çıkmadı.

Güney Carolina, Cuma günü Iowa ve keskin nişancı Caitlin Clark’a karşı hemen ellerini doldurdu.

Hawkeyes koçu Lisa Bluder, yıllar önce Clark’ın oturma odasında otururken Clark’ın Final Four’a gitmeyi hayal ettiğini söylediğini hatırlıyor. Clark, 2020’de Iowa’ya geldiğinden beri, Bluder’ın Clark’ı “yapmayı bırakmaya” teşvik ettiği şeyi ona kim soracak olursa olsun söyleyerek bu çabayı halka açıkladı.

Bluder, “Hedeflerinizi her zaman insanlara vermemeyi uzun zaman önce öğrendim,” dedi. “Çünkü onları yıkmak isteyen çok insan var. Bu hedeften korkmuyordu. Bunu yayınlamaktan korkmuyordu.”

Pazar gecesi, Iowa’daki kariyerinin en büyük maçında Clark tartışmasız en iyi performansını sergiledi: Louisville’i 97-83 yendikleri maçta 41 sayı, 12 asist, 10 ribaund ve 3 top çalma.

Yakın tarihli bir röportajda Bluder, “Ülkedeki en iyi rakiplere karşı kendini en iyi yönünden gösteriyor,” dedi.

Clark sepete basket atarken, bazı savunmacılar hayal kırıklığı içinde kollarını kaldırdı ve Clark sık sık Seattle’a seyahat eden Iowa taraftarlarına elini salladı. Bir orkestra şefini takip eden bir grup gibi her büyülü sözde kükreyerek onun liderliğini takip ettiler.

Bu, erkek veya kadın olmak üzere ilk 40 sayılık triple-double turnuva maçıydı ve Clark’ın kolej basketbolunun en elektrikli yıldızı olma iddiasını pekiştirdi.

Iowa ve Louisville, 3 sayılık atışlar ve elit atışlarla dolu bir oyunla ilgili zorlu bir toplantı yaparken, LSU, Tigers koçu Kim Mulkey’in evinde izleseydi görmezden geleceğini söylediği bir maçta Miami’yi geçti.

Dövüş, belki de her iki suçu tanımlamak için yetersiz bir ifadedir. LSU gardiyanı Kateri Poole maçın ilk ve tek 3 sayılık atışını ancak dördüncü çeyreğin başına kadar yaptı. (Seattle’da yalnızca Clark’ta sekiz kişi vardı ve Iowa ve Louisville’de toplam 34 kişi vardı.)

LSU yıldız forveti Angel Reese sahadan sadece üç basket attı, Güneydoğu Konferansı Yılın Birinci Sınıf Oyuncusu Flau’jae Johnson açık şutları kaçırdı ve Tigers sezonun en kötü hücum maçını oynadı.

LSU’nun 54 sayısı ve yüzde 30,1’lik atışları sezonun en düşük seviyeleriydi. Parlak noktalardan biri, takım seviyesinde 21 sayı ile Tigers’ı oyunda tutan oyun kurucu Alexis Morris’ti. Diğeri, Miami’yi onlardan daha kötü şut atmaya zorlayan Tigers’ın savunmasıydı.

Ne olursa olsun, Kaplanlar konfeti düşerken ve oyuncular fileyi keserken yarı sahada dans etti ve dans etti. Reese, Twitter’da şöyle yazdı: “KAZANÇ KAZANÇTIR!!” Şenlikler sona ererken, Mulkey arenada çıplak ayakla yürüdü.

Baylor’da üç şampiyonluk kazandıktan sonra iki sezon önce dokuz galibiyetli bir LSU takımını devralan Mulkey, turnuva boyunca beklentileri yumuşatmaya çalıştı. Gazetecilere, sezonun başlarında dokuz yeni oyuncu ekledikten sonra LSU’nun programın ilerisinde olduğunu söyledi. Son iki yılda hangi takımların koç olarak bu kadar iyi olduğunu sordu.

Final Four’da bir yer kazandıktan sonra Mulkey, kariyerini ve memleketinin amiral gemisi üniversitesini bu kadar ileri götürmenin kendisini nasıl hissettiğini düşündü.

60 yaşındaki Mulkey, “Sadece Louisiana eyaletine ve evime geri dönmek istedim,” dedi. “Ama beni gerçekten gülümseten şey o ağı kesmek değil; Dışarıdaki tüm bu LSU insanlarına, bunu ilk kez deneyimlemek için koçluk yaptığım takıma bakıyorum.

LSU’nun Final Four rakibi, Seattle 2 bölgesinde 1 numara olmasına rağmen UConn’un 2 numara olarak varlığı nedeniyle bir şekilde göz ardı edilen Virginia Tech olacak. UConn, arka arkaya 14 Final Four’a katıldı ve turnuva öncesinde yavaşlıyor gibi görünmüyordu. Yine de Huskies, Ohio State’in 16. turunda üzgündü.

“1 numaralı tohum bizdik. TAMAM? 1 tohum bizdik. Virginia Tech koçu Kenny Brooks, insanlar ‘Vay canına, buradasın’ dediğinde, neredeyse ‘Evet, burada olmalıyız’ gibi oluyor” dedi.

UConn, Ohio State veya Lakers’ın önünde olmamızın bir önemi yok. Geleceğiz ve hapsedeceğiz.”

Ve yaptılar.

Virginia Tech, Pazartesi günü Ohio State’ten 84-74 galip gelerek rahat bir şekilde ayrıldı. Hokies, iki yıldızları, gardiyan Georgia Amoore ve 49 sayı için birleşen pivot Elizabeth Kitley tarafından teşvik edildi. Virginia Tech’in ikinci çeyrekte başı belada görünüyordu, ancak Amoore bir sakatlık geçirip kısa bir süre yerden ayrıldığında.

Amoore bir ESPN röportajında ”Beni çenemden yakaladı, ama bu küçük bir yumruktu,” dedi. “Kazanmamız gereken bir maç vardı”