Dubai’deki Cebel Ali Limanı’nda patlama kararı çıkan yangın denetim altına alındı

GarDaŞ

New member
Dubai’deki Cebel Ali Limanı’nda patlama kararı çıkan yangın denetim altına alındı BAE resmi ajansı WAM’ın Twitter hesabından “Dubai Enformasyon Ofisi: Sivil savunma takımları Cebel Ali Limanı’nda bir gemide bulunan konteynırda meydana gelen patlama kararı çıkan yangına müdahale ediyor.” paylaşımında bulunuldu.

Sivil savunma grupları, patlamada ölen ya da yaralanan olmadığını deklare etti.

BAE’nin en kıymetli limanlarından olan Cebel Ali Limanı, Dubai kent merkezinin 30 kilometre uzağında yer alıyor.

Patlama kararı çıkan yangın denetim altına alındı

Cebel Ali Limanı’nda patlama kararı çıkan yangının denetim altına alındığı bildirildi.

Dubai hükümetinin medya ofisinden limanda meydana gelen patlamaya ait yazılı açıklama yapıldı.

Limanda demirli geminin konteynerindeki patlamanın akabinde çıkan yangının denetim altına alındığı tabir edilen açıklamada, hadisede rastgele bir meyyit yahut yaralının bulunmadığı açıklandı.

Açıklamada, limanda gemi hareketliliğinin olağan seyrine dönmesi ve rastgele bir kesintinin yaşanmaması için tüm tedbirlerin alındığı kaydedildi.

BAE’nin en değerli limanlarından Cebel Ali Limanı, Dubai kent merkezinin 30 kilometre uzağında yer alıyor.

Patlamanın sebebi yanıcı unsur içeren konteynerler olabilir

Cebel Ali Limanı’nda demirli gemide meydana gelen patlamanın niçininin birtakım konteynerlerde bulunan yanıcı hususların olabileceği açıklandı.

Dubai Polis Müdürü Abdullah Halife el-Marri, Dubai TV’ye yaptığı açıklamada, elde edilen birinci bulgura bakılırsa gemideki 130 konteynerden 3’ünde yanıcı husus bulunduğunu, patlamaya da bu konteynerlerden birinin niye olduğu ihtimali üzerinde durduklarını söylemiş oldu.

Marri, gemide radyoaktif unsura rastlanmadığını, patlamanın akabinde çıkan yangının büsbütün denetim altına alınıp soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

BAE’nin en kıymetli limanlarından Cebel Ali Limanı, Dubai kent merkezinin 30 kilometre uzaklığında bulunuyor.