Biden: Kraliçe bana annemi hatırlattı

GarDaŞ

New member
Biden: Kraliçe bana annemi hatırlattı ABD Lideri Joe Biden ve Eşi Jill Biden, İngiltere’deki G7 Başkanlar Zirvesi’nin akabinde İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile Windsor Kalesi’nde bir ortaya geldi. Lider Biden ve eşi mahallî saatle 17.00’de vardıkları Windsor Kalesi’nde gerçekleşen resmi merasimin akabinde Kraliçe ile çay içti. Biden Kraliçe ile görüşmesinden daha sonra yaptığı bir açıklamada, “Bana annemin görünüşünü ve cömertliğini hatırlattı” tabirlerini kullandı. Biden ayrıyeten, “Kraliçe görüşmek üzere olduğum iki başkanın kimler olduğunu sordu. Putin ve Xi Jinping hakkında bilgi edinmek istedi” dedi.

Biden, Kraliçe Elizabeth ile görüşmelerinin akabinde 95 yaşındaki Kraliçe’yi Beyaz Saray’a davet etti. misyona başlamasından bu yana birinci yurtdışı seyahatini gerçekleştirerek İngiltere’ye gelen Biden ve eşi, Londra Heathrow Havalimanı’ndan NATO Önderler Doruğu için Belçika’nın başşehri Brüksel’e hareket etti.

Kraliyet Protokolünü ihlal etti

ABD Lideri Biden Cornwall’daki bir G7 akşam yemeği aktifliğine katılırken, Kraliyet Protokolünü ihlal ettiği bildirildi. İngiltere basınına göre, Biden’ın G7 akşam yemeğine katıldığı sırada Kraliyet ailesinden daha sonra gelmesi ile Kraliyet protokolünü ihlal ettiği açıklandı. Biden ve eşinin bahsi geçen protokole, Kraliçe’nin oğlu Prens Charles, Cambridge Dükü Prens William ve Cambridge Düşesi, Kate’ten 5 dakika daha sonra geldiği tez edildi.

İHA