ABD’den Ukrayna’ya 80 ton silah: Bu son sevkiyat değil

GarDaŞ

New member
ABD’den Ukrayna’ya 80 ton silah: Bu son sevkiyat değil ABD, evvelki gün gerçekleştirdiği 90 tonluk silah sevkiyatından daha sonra Ukrayna’ya bir daha silah gönderme sonucu aldı. ABD’nin bu sonucunın NATO açıklamalarından daha sonra gelmesi dikkat çekti.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Twitter hesabındaki açıklamasında, “İkinci kuş da Kiev’de! ABD’deki dostlarımızdan Ukrayna’nın savunma marifetlerinin artırılması için 80 tondan fazla silah geldi ve bu son sevkiyat değil” sözlerini kullandı.

The second bird in Kyiv! More than 80 tons of weapons to strengthen Ukraine's defense capabilities from our friends in the USA! And this is not the end
😌
🇺🇦
🤝
🇺🇸

P.S. the cargo arrived under dependable protection
🐶
@WhiteHouse @congressdotgov @USEmbassyKyiv @UKRintheUSA pic.twitter.com/ReNaj9tRds

— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov) January 23, 2022

200 milyon dolarlık ek yardım

ABD, savunma gereksinimleri için Ukrayna’ya 200 milyon dolarlık ek yardım ayırdı. ABD’nin 2021 yılında ülkeye yaptığı askeri yardım hacmi rekor seviyeye ulaşarak 650 milyon dolar oldu. Ukrayna, 2014 yılından bu yana 2,7 milyar dolarlık yardım aldı.

İspanya da kervana katıldı

Askeri bir merkezde katıldığı aktiflik kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Margarita Robles, 3-4 gün ortasında NATO misyonu kapsamında iki İspanyol savaş gemisinin (Blas de Lezo ve Meteoro) Karadeniz’e gideceğini söylemiş oldu.

Robles ayrıyeten İspanya’nın da katıldığı NATO’nun Litvanya’daki misyonunun bir kesimi olarak Bulgaristan’da bir hava üssü konuşlandırılması mümkünlüğünü da değerlendirdiklerini kaydetti.

Savunma Bakanı, Karadeniz’de katıldıkları tüm misyonların NATO tertibinde olduğunun altını çizdi.

‘Rusya hiç bir ülkeye ne yapacağını söyleyemez’

Rusya ve Ukrayna içinde tansiyonu düşürecek diplomatik tahlillerin hala bulunduğunu ve NATO’nun konumunun fazlaca açık olduğunu vurgulayan Robles, “Rusya hiç bir ülkeye ne yapabileceğini söyleyemez ve NATO bünyesine katılmak isteyen rastgele bir ülkeyi savunacaktır” diye konuştu.

Ne olmuştu?

İngiltere geçtiğimiz hafta mümkün bir akın durumunda kendisini savunması için Ukrayna’ya tanksavar silah sağlamaya başladığını açıklamıştı. Sözkonusu gelişimin çabucak akabinde ABD Baltık ülkelerine Amerikan silahlarını Ukrayna’ya göndermeleri için müsaade vermiş son olarak da NATO Doğu Avrupa’daki askeri gücünü büyütme sonucu almıştı.

Fotoğraf: media.defense.gov