ABD Lideri Biden: Akınları IŞİD’in Horasan kolu yaptı! Bedelini ödeteceğiz!

GarDaŞ

New member
ABD Lideri Biden: Akınları IŞİD’in Horasan kolu yaptı! Bedelini ödeteceğiz! ABD Lideri Joe Biden, Afganistan’ın başşehri Kabil’de 12 ABD askerinin öldüğü bombalı ataklara ait konuştu.

Biden’ın açıklamalarından satır başları;

“Saldırıyı DAEŞ’in Horasan kümesinin yaptığını düşünüyoruz. Washington’daki kumandanlarım en ince ayrıntısına kadar bu mevzuyu incelediler. Alandaki durum hala gelişmeye devam ediyor. Hayatlarını feda eden Amerikan askerlerinin hepsi kahraman. Son derece tehlikeli bir bakılırsav yapıyorlardı. Tarihte görülmemiş büyüklükte bir tahliye operasyonunun parçasıydılar. Dünyanın en başarılı, en fedakar ve en kuvvetli ordusunun parçasıydılar. Amerika’nın omurgası diyorum ben onlara. Yüreklerimiz acıyla dolu. Sevdiklerini kaybeden Afganlar da keder içerisinde.

Bu kahramanların ailelerin yaşadıklarını hissedebiliyorum, hissedebiliyoruz. Göğsünüzde bir kara delik varmış üzere. Fakat şunu bilin ki bizim kutsal bir sorumluluğumuz var. Kaybettiğimiz hayatlar özgürlüğe, güvenliğimize adanmış hayatlardı.

Bu saldırıyı gerçekleştirenler bilsin ki, asla affetmeyeceğiz, asla unutmayacağız. Kendi belirleyeceğimiz yer ve vakitte sizi avlayacağız, bedelini ödeteceğiz.

Afganistan’dan 70 binden çok kişiyi tahliye ettik. Daima bir hücum tehdidi altında çalıştık. Baştan beri bunu biliyorduk. Alandaki komutanlarımızla daima irtibat halindeydik. Teröristler bizi yolumuzdan alıkoyamazlar. Tahliyeye devam edeceğiz. Bizi korkutamazlar. Bugün yaşananlara karşın 7 bin kişiyi tahliye ettik.

Komutanlarıma hücum planı buyruğu verdim

Komutanlarıma DAEŞ’in Horasan kümesinin önderlerine hücum planı buyruğu verdim.

Yapacak epeyce işimiz var ve bunu yapacak marifet ve kapasiteye sahibiz. kararlı duracağız, vazifemizi tamamlayacağız ve askerlerimiz çekildikten daha sonra da Amerikalıları Afganistan’dan çıkarmak için gereken her şeyi yapacağız.

Akın buyruğunu veren DAEŞ başkanlarının nerede olduklarını bildiğimizi düşünüyorum.

Taliban’la aramızdaki inanç değil karşılıklı çıkarlar problemi. Taliban ile DAEŞ içinde münasebet olduğu bilgisi gelmedi.

Yeni bir hücum olabileceğinin şuuruyla tahliye operasyonlarına devam ediyoruz.

Bizimle iş birliği yapmanın Taliban’ın çıkarına olduğunu düşünüyorum.

Bir savaş bittiğinde taraflardan birinin her insanın ülkeden tahliye edilmesini garanti ettiği bir savaş yoktur.”